08:14 Cuma / 29 Mart 2024 | 19 Ramazan 1445

IŞİD onlarca evi ve arabayı ateşe verdi

IŞİD Nijerya’da gerçekleştirdiği saldırılara bir yenisini daha ekledi.

Afrika’daki otorite boşluğundan istifade eden IŞİD örgütü birçok bölgede etkinliğini göstermeye devam ediyor. Son olarak Nijerya’nın Borno bölgesinde sivil yerleşim birimlerini hedef alan örgüt birçok ev ve aracı ateşe verdiği görüntüleri servis etti

Örgütün resmi ajansları üzerinden yapılan açıklamada bölgenin Nijerya askerlerinin ailelerinin yaşamış olduğu bir belde olan Harang kasabasının hedef alındığı belirtildi.

Ayrıca örgüt kundaklanan ev ve araçların Nijerya askerine ait olduğunu iddia etti.

Bölgeyi Batı Afrika Vilayeti olarak isimlendiren örgüt kendilerine ait Amaq ajansı ile duyurduğu haberde Nijerya hükümetine yönelik tehditlerini sürdürdü. Eylemlerinin devam edeceğini açıklayan örgüt, kurtarılmış bölge olarak ilan ettiği bir kaç kasabanın da kontrolünü elinde bulunduruyor.

Aktivistler bölgedeki IŞİD tehdidinin yok sayılmasından endişe ile Afrika’yı tehdit eden örgütün ileriki günlerde daha kanlı eylemlere imza atacağını dile getiriyor.

IŞİD, Afrika’da genel olarak 3 önemli kolla faaliyetlerini sürdürüyor. Bunlar, kendilerinin isimlendirmeleri ile “Batı Afrika Vilayeti”, “Orta Afrika Vilayeti” ve “Sina Vilayeti.

Kaynak: Mira Haber

DİĞER GELİŞMELER