12:41 Cuma / 29 Mart 2024 | 19 Ramazan 1445

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kanal İstanbul’un temelini atıyoruz!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çamlıca Kulesi Açılış Töreni’ne katıldı. Erdoğan “Kanal İstanbul’un temelini Haziran ayı sonunda atıyoruz” dedi.

Çamlıca Kulesi Açılış Töreni’nde açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu kule sayesinde Çamlıca görüntü kirliliğine son verdik. Aynı modeli şartların müsait olduğu yerlerden başlayarak ülke genelinde yaygınlaştırmayı planlıyoruz” dedi.

Erdoğan ayrıca, Kanal İstanbul’un temelinin de haziran ayında atılacağını söyledi. 

Erdoğan’ın açıklamaları şu şekilde:

-Bugün burada İstanbul’umuza yeni bir güzellik katacağına inandığım şehrimizin önemli bir sembolü olan ve temelinin atıldığı günden bu yana büyük bir heyecanla izlediğimiz Çamlıca Verici Tesisimizi resmen hizmete açmak üzere bir aradayız. Hizmet sağlayacak Çamlıca Kulemizin ülkemize ve şehrimize hayırlı olmasını Allah’tan diliyorum. Görüntü kirliliği vardı, biz bu kirliliği ne zaman ortadan kaldıracağız diye gayreti içinde olduk. Adalar’a mı kaldırsak, farklı bir uygulama mı yapsak hep düşündük, sonunda dedik ki, biz yapacağımız kulemizi inşallah bunları yerleştirebilir miyiz, yerleştiririz. 100 kadar olur mu olur. Binali Bey’le bunun üzerine çalıştık. Proje şöyle mi böyle mi olsun diye. Bunun üzerinde de ciddi manada durduk. Sonunda hakikaten sadece ülkemizde değil örnek teşkil edecek projeyi hayata geçirmiş olduk.

– Bu kule sayesinde Çamlıca görüntü kirliliğine son verdik. Aynı modeli şartların müsait olduğu yerlerden başlayarak ülke genelinde yaygınlaştırmayı planlıyoruz.

‘Milyonlarca ağaç diktik’

– Çevrecilik lafla olmuyor. Milyonlarca ağacı biz ülkemizin dört bir yanına diktik. Bir taraftan teröristler yaktılar, yıktılar biz ise o yakılan yıkılan yerlere hemen anında ağaçları diktik. AK Parti budur lafla peynir gemisi yürümüyor.

– Yüz kadar radyonun buradan yayın yapıyor olması bu da bizim ayrıca bir başarımız oldu.

–  580 metre uzunluğa sahip bu kule, İstanbul’un en yüksek yapısı.

– İstanbul, her geçen gün daha da güzelleşmektedir. Bu güzel eserlerle dikkatleri üzerinde topluyor. 

– Türk turizmine önemli katkılar sağlayacağı açıktır. Çamlıca Kulesi’nin inşasından emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. Medya kuruluşlarımıza, haberleşme şirketlerimize başarılar diliyorum.

‘Kanal İstanbul, coğrafi ve stratejik bir değer katacak’

– Ayasofya’ya bir yıl önce açtık, Taksim Cami’nin açılışını dün yaptık. Bugün de Çamlıca Kulesi’nin açılışını yapıyoruz. Bitmedi. Şimdi inşallah Haziran ayının sonunda Kanal İstanbul’u şehrimize kazandırmak üzere temeli atıyoruz. Rahatsız olanlar var, olacaklar. Varsın olsunlar. 

– Kanal İstanbul üzerinden 6 tane köprü göreceksiniz. Sağında ve solunda iki şehir inşa edeceğiz. İstanbul bir başka güzel olacak. 

– Kanal İstanbul’u İstanbul’a kazandırdığımızda İstanbul’un hem coğrafi hem stratejik hem tabii güzelliği bir kat daha artacaktır.

–  CHP, Ümraniye çöplüğünün patlamasına seyirci kaldı. Onlar patlattı biz yaptık. Şimdi orada spor tesisleri var.

– İstanbul’a yapılan her hizmetin Türkiye’nin tamamına yapıldığı bilinciyle hareket ettik. Bazılarına bu gerçekleri anlatmak ah kardeşlerim çok zor. Anlamıyorlar. Mesela dünyanın en büyüklerinden biri olan İstanbul Havalimanı sadece İstanbul’a mı hizmet veriyor. Sonradan ilave edilen kısım hariç Kuzey Marmara Otoyolu sadece İstanbul’un ulaşımını mı kolaylaştırıyor? Elbette bu şehre kazandırılan her eserin etkisi dalga dalga tüm ülkeye yayılıyor. İstanbul’u hak etmek için kalpten gelen aşkla bağlı olmak gerekiyor. İstanbul’u kuş bakışı seyrettiğinizde yüreğiniz kıpır kıpır etmiyorsa demek ki bu şehri hak etmiyorsunuz demektir. Ezanlar sizi alıp başka alemlere götürmüyorsa bu şehri hak etmiyorsunuz demektir. Meşhur Süleymaniye’de bayram sabahlarına muhtaç değil miyiz. Sokaklarındaki tüm lezzetleriyle yaşamıyorsanız bu şehri hak etmiyorsunuz demektir. İlk belediye başkanı olduğumda çay, simidi ilk kez İstanbulluya Çamlıca Tepesi’nde ikram ettik. Piyasadan çok daha ucuza satıyorduk. Tüm ömrümüzü İstanbul’a hakim değil hadim olmak için harcadık ve zerre kadar da pişmanlık duymadık duymuyoruz. Bundan sonra da rabbimin verdiği her nefesi şehrimiz için kullanmak en büyük duamızdır. 

DİĞER GELİŞMELER