14:57 Salı / 19 Mart 2024 | 9 Ramazan 1445

Cumhurbaşkanı Erdoğan Fuzuli Havalimanı’nın açılışı için Azerbaycan’a gitti!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, özel uçak “TUR” ile saat 10.20’de Azerbaycan’ın başkenti Bakü’ye gitti. Erdoğan, Füzuli Uluslararası Havalimanı’nın açılışına katılacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı, Esenboğa Havalimanı’ndan Ankara Valisi Vasip Şahin ve diğer ilgililer uğurladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da Bakü’ye gitti.

Füzuli Uluslararası Havalimanı’nın açılışına katılacak

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in davetine icabetle Azerbaycan’a günübirlik çalışma ziyaretinde bulunmak üzere Bakü’ye giden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Vatan Muharebesi neticesinde işgalden kurtarılan Füzuli’deki Uluslararası Havalimanı’nın açılışına katılacak.

Akıllı Tarım Kampüsü’nün temeli atılacak

Erdoğan, bölgede yapılan kara yolunun ve Zengilan’da Türkiye’nin de katkılarıyla inşa edilecek Akıllı Tarım Kampüsü’nün temel atma törenlerine iştirak edecek.

İki ülke ilişkileri tüm yönleriyle gözden geçirilecek

Ziyarette, Türkiye-Azerbaycan ilişkileri tüm yönleriyle gözden geçirilecek, iki ülke arasındaki iş birliğinin daha da derinleştirilmesi için atılacak adımlar ele alınacak.

Görüşmelerde ikili ilişkilerin yanı sıra güncel, bölgesel ve uluslararası gelişmeler hakkında fikir teatisinde bulunulması da öngörülüyor.

DİĞER GELİŞMELER