covid 19 u en cok bulastiran grup tespit edildi 01
covid 19 u en cok bulastiran grup tespit edildi 01

Covid-19’u en çok bulaştıran grup tespit edildi

Güney Kore’de yapılan yeni araştırmaya göre, koronavirüs hastası ve temas ettikleri 59 bin 73 kişinin takibiyle yürütülen çalışmada, 10 ila 19 yaş aralığındaki çocukların Covid-19 daha çok bulaştırdığı tespit edildi.

Çin’in Hubei eyaletine bağlı Wuhan kentinde ortaya çıkan ve kısa sürede tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19)salgını nedeniyle şu ana dek 605 binin üzerinden insan yaşamını yitirdi, 14 milyonu aşkın insan bu salgına yakalandı.

Koronavirüse karşı aşı ve ilaç geliştirme çalışmaları aralıksız devam ederken, Güney Kore’de salgınla ilgili yeni bir araştırma yapıldı. Araştırmada, 10 ila 19 yaş aralığındaki çocukların koronavirüsü daha çok bulaştırdığı tespit edildi.

Güney Kore’de 5 bin 706 Covid-19 hastası ve temas ettikleri 59 bin 73 kişinin takibiyle yürütülen çalışmanın bulguları, ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezinin internet sitesinde yayınlandı. Koronavirüs hastalarının evde temas ettikleri kişilerin ortalama yüzde 11,8’inin Kovid-19 testlerinin pozitif çıktığı, bu oranının yaşları 10 ila 19 olan hastalarla yaşayanlarda, yüzde 18,6 olarak tespit edildiği belirtildi.

10 yaşından küçüklerin bulaştıma oranı düşük

Çalışmada incelenen gruplar arasında, koronavirüsün evde en yüksek bulaşma riskinin, bu yaş aralığındaki çocuklardan kaynaklandığı vurgulandı. Uzmanlar, 10 yaşından küçük çocukların Covid-19’u bulaştırma oranının ise en düşük seviyede olduğunu belirtti.

İlginizi Çekebilir

Bütün ergenler bunu yapıyor. Sonuç: beyin hasarı!

Şok eden araştırma sonucuna göre Ergenlikte Fast Food Hafızayı Kalıcı Olarak Hasar Bırakıyor  Okulda, evde, …

Nörolojik hastalıklar çağı; baş ağrısı listenin başında!

Lancet dergisinde yayımlanan son araştırmaya göre Nörolojik hastalıklar arttı, dünyanın yarısı bu durumdan muzdarip. Listenin …