cin in kripto para savasi bitmiyor bir eyalette daha yasaklandi 01
cin in kripto para savasi bitmiyor bir eyalette daha yasaklandi 01

Çin’in kripto para savaşı bitmiyor: Bir eyalette daha yasaklandı

Çin’in kuzeyindeki Hebei bölgesinin siber alan komisyonu, kripto para madenciliğini, ticaretini yasaklamak ve engellemek için diğer kamu kuruluşları ile işbirliği yapacağını duyurdu.

Çin, ülkedeki kripto varlık madencilik faaliyetlerini düzenlemek için yeniden harekete geçti. Hebei bölgesinin siber alan komisyonu, kripto para madenciliğini, ticaretini yasaklamak ve engellemek için diğer kamu kuruluşları ile işbirliği yapacağını duyurdu.

Komisyon’un verdiği bilgiye göre, Hebei eyaletinin eğitim, kamu güvenliği departmanları ile yerel finansal düzenleme bürosu ve iletişim idaresi işbirliği yapılacak kurumlar arasında.

Yapılan açıklamada, “Kripto para madenciliği devasa miktarda enerji tüketiyor ve bu Çin’in “karbon nötr” bir ülke haline gelme hedefine aykırı” değerlendirmesi yapıldı. Komisyon, kripto para madenciliği ve ticaretinin büyük finansal riskler taşıdığını da savundu.

Ekim ayından itibaren eyaletteki birçok departman, kripto varlık madenciliği ile bağlantılı olan şirketlerin faaliyetlerini izlemeye başlayacak. Herhangi bir madencilik faaliyetinin tespit edilmesi durumunda ise bu faaliyetin internet erişimi ve elektrik kesintileri için önlenmesi planlanıyor.

İlginizi Çekebilir

Yasa dışı Yahudi işgalciler bedevi topluluğa saldırdı

Yahudi işgalciler, Batı Şeria’da iki Filistinli bedevi topluluğa saldırırken Filistin Dışişleri Bakanlığı, saldırıları “ABD’nin Filistinlilere …

biden-kongreyi-es-gea-erek-a-srail-in-imdada-na-yetiati-01

Arap Amerikalılardan Biden’a Gazze tokadı!

ABD’de Arap toplumun önderleri, Biden’ın kampanya direktörü ile Dearborn’da cuma günü yapılması planlanan toplantıyı iptal …