12:24 Cuma / 19 Nisan 2024 | 10 Şevval 1445

Çin hükümeti: ABD vatandaşlarını gözaltına alabileceğimiz uyarısı yapıldı

, vatandaşlarının gözaltına alınabileceği uyarısında bulundu

Çin hükümeti, ABD'de Çinli öğrenci ve araştırmacıların yargılanmasına karşıık olarak Çin'deki ABD vatandaşlarının gözaltına alabileceği uyarısında bulundu.

The gazetesindeki haberde, Çinli yetkililerin birç kanal aracılığıyla ABD hükümet yetkililerini konuyla ilgili defalarca uyardığı belirtildi.

Çin, Washington'a gönderdiği mesajında, Çinli öğrenci ve araştırmacıların ABD mahkemelerinde yargılanmasının son bulması gerektiği, aksi takdirde Çin'deki ABD vat andaşlarının yasaları çiğnemekten gözaltına alınabileceğini ifade .

Haberde ayrıca Washington'daki Çin Büyükelçiliğinin konuyla ilgili sorulara herhangi bir yorumda bulunmadığına dikkat çekildi.

3 Çinli ABD'de gözaltına alınmıştı

ABD , temmuzda akademik kurumlarda yapmak için vize başvurusunda bulunan üç Çin vatandaşının 'yla bağlantısını gizlediği iddiasıyla gözaltına alındığını açıklamıştı.

, eylülde “keyfi gözaltı” ve “yerel yasaların keyfi olarak uygulandığı” gerekçesiyle, Çin ana karasına ve Hong Kong'a seyahat etmek isteyen vatandaşlarına yönelik yeni bir seyahat uyarısında bulunmuştu.