cin guney cin denizi nde abd ye ait bir savas gemisi uzaklastirildi 01
cin guney cin denizi nde abd ye ait bir savas gemisi uzaklastirildi 01

Çin: Güney Çin Denizi’nde ABD’ye ait bir savaş gemisi uzaklaştırıldı

Çin ordusu, Güney Çin Denizi’nde Paracel Adaları yakınlarındaki Çin sularını ihlal eden ABD’ye ait USS Benfold isimli savaş gemisinin uzaklaştırıldığını bildirdi.

Halk Kurtuluş Ordusu’nun Güney Saha Komutanlığı tarafından bugün yapılan açıklamada, “ABD’yi bu tür provokatif eylemleri derhal durdurmaya çağırıyoruz” denildi.

Çin, hak iddia ettiği Güney Çin Denizi’nde ABD’nin askeri misyonlarına sık sık karşı çıkıyor.

Pekin, enerji zengini denizdeki adalarda askeri üsler kurdu. Ancak Brunei, Malezya, Filipinler, Tayvan ve Vietnam da denizin bir bölümünde hak iddia ediyor.

Güney Çin Denizi, ABD-Çin ilişkilerinde de gerilimin odak noktası haline geldi.

Washington, Pekin’i defalarca Güney Çin Denizi’ni askerileştirmekle ve petrol ile gaz zenginliğinden yararlanmak isteyebilecek komşu Asya ülkelerini provoke etmeye çalışmakla suçladı.

Çin ise, ABD’nin bölgedeki askeri faaliyetlerine karşı tepkisini defalarca dile getirdi ve bu tür hareketlerin bölgesel barış ve istikrar için yapıcı olmadığını vurguladı.

İlginizi Çekebilir

Yasa dışı Yahudi işgalciler bedevi topluluğa saldırdı

Yahudi işgalciler, Batı Şeria’da iki Filistinli bedevi topluluğa saldırırken Filistin Dışişleri Bakanlığı, saldırıları “ABD’nin Filistinlilere …

biden-kongreyi-es-gea-erek-a-srail-in-imdada-na-yetiati-01

Arap Amerikalılardan Biden’a Gazze tokadı!

ABD’de Arap toplumun önderleri, Biden’ın kampanya direktörü ile Dearborn’da cuma günü yapılması planlanan toplantıyı iptal …