cin dogu turkistan a savas ucaklari konuslandiriyor 01
cin dogu turkistan a savas ucaklari konuslandiriyor 01

“Çin Doğu Türkistan’a savaş uçakları konuşlandırıyor”

Çin hava kuvvetlerinin Doğu Türkistan’a savaş uçakları konuşlandırdığı bildirildi.

Dow Network’ün 18 Ağustos tarihli haberine göre Çin hava kuvvetlerinin son birkaç gündür Doğu Türkistan’a savaş uçakları konuşlandırması dikkat çekti.

TurkistanPress’in haberine göre, Çin Hava Kuvvetlerinin Hotan’daki havaalanına J-20 savaş uçaklarının konuşlandırdığı, uydu görüntüleri ile doğrulandı.

Habere göre Doğu Türkistan’da yabancı uyduların ilk kez faal olduğu ve savaş uçakları keşfettiği, ancak Çin’in kaç uçak konuşlandırdığı ile ilgili detayların bilinmediği belirtildi.

Çin’in 5. nesil geliştirilmiş J-20 savaş uçaklarının Hotan’a Gansu’daki bir askeri üstten tahliye edilmiş olabileceği ileri sürülüyor.

Ayrıca son zamanlarda Doğu Türkistan’daki çeşitli havalimanlara J-16 ve H-6 savaş uçaklarının konuşlandırıldığı belirtilirken, Çin ile Hindistan sınır bölgesinde bulunan Dakhan’a 233 km uzaklıkta olan Hoten sınır noktasının, Çin’in Doğu Türkistan’daki ana askeri hava üslerinden biri olduğu biliniyor.

Çin-Hindistan ilişkileri günden güne gerilirken, sınır bölgelerindeki Çin askeri varlıklarına karşı Hindistan da aynı şekilde sınır bölgesine çeşitli savaş uçakları ve helikopterleri konuşlandırıyor.

İlginizi Çekebilir

Yasa dışı Yahudi işgalciler bedevi topluluğa saldırdı

Yahudi işgalciler, Batı Şeria’da iki Filistinli bedevi topluluğa saldırırken Filistin Dışişleri Bakanlığı, saldırıları “ABD’nin Filistinlilere …

biden-kongreyi-es-gea-erek-a-srail-in-imdada-na-yetiati-01

Arap Amerikalılardan Biden’a Gazze tokadı!

ABD’de Arap toplumun önderleri, Biden’ın kampanya direktörü ile Dearborn’da cuma günü yapılması planlanan toplantıyı iptal …