biden cia in basina getirdigi ismi acikladi turkiye sozleri hafizalara kazinmisti 01
biden cia in basina getirdigi ismi acikladi turkiye sozleri hafizalara kazinmisti 01

CIA’nın başına gelen isim Türkiye’ye yabancı deği!

ABD Başkanı seçilen Joe Biden, William Burns’ü Merkezi İstihbarat Teşkilatı’nın (CIA) başına getireceğini açıkladı. Eski Dışişleri Bakan Yardımcısı ve Rusya Büyükelçiliği dahil olmak üzere 33 yıllık diplomatik kariyere sahip Burns’ün yeni görevi onaylanırsa, CIA tarihinde Dışişleri Bakanlığı’ndan gelen ilk isim olmuş olacak. Burns’ün bakan yardımcılığı görevindeyken Türkiye için sarf ettiği sözler ise dikkat çekiyor.

ABD Başkanı seçilen Joe Biden’ın CIA’in başına getireceği isim belli oldu. Biden, ABD’nin eski Dışişleri Bakan Yardımcısı ve Rusya Büyükelçiliği dahil olmak üzere 33 yıllık diplomatik kariyere sahip 64 yaşındaki William Burns’ü aday göstereceğini duyurdu.

“ABD HALKI ARTIK MIŞIL MIŞIL UYUYACAK”

Biden yaptığı açıklamada, “Amerikan halkı bir sonraki CIA Direktörümüz döneminde mışıl mışıl uyuyacak. Burns, dünya sahnesinde halkımızı ve ülkemizi güvende ve emniyette tutan onlarca yıllık deneyime sahip örnek bir diplomat” ifadelerini kullandı.

Onaylandığı takdirde Burns, CIA tarihinde Dışişleri Bakanlığı’ndan gelen ilk isim olacak.

Burns, 2011 yılının Eylül ayında İstanbul'da Çırağan Sarayı'nda düzenlenen konferansa katılmış ve dönemin dışişleri bakanı Ahmet Davutoğlu ile görüşmüştü.

TÜRKİYE AÇIKLAMALARI DİKKAT ÇEKİYOR

Obama döneminde dışişleri bakan yardımcılığı görevini üstlenen ve sık sık Türkiye’ye gelerek temaslarda bulunan Burns, o dönemde Suriye krizi, İran’ın nükleer programı, terörle mücadele ve Kıbrıs konusunu masaya yatırmıştı. O dönemde Burns sık sık Ankara-Washington hattında iş birliği ve müttefiklik duygusunu öne çıkarmış ve bu yönde adım atılması gerektiğini dile getirmişti. Burns 2012 yılında yaptığı açıklamada, “Türkiye’nin ortak düşmanımız PKK ile mücadelesine çok güçlü bir şekilde destek veriyoruz. Türkiye’nin PKK ile mücadelesinde iş birliği için pratik yollar bulmak ve işbirliği içerisinde çalışmaya devam etmek için yollar arıyoruz” ifadesini kullanmıştı. 2012 yılının başında Türkiye’ye gelerek dönemin dışişleri bakanı Ahmet Davutoğlu ve Feridun Siniroğlu ile görüşen Burns, o dönemde Orta Doğu’da hızla yayılan Arap Baharı ile ilgili olarak da “Türkiye dinamik demokratik toplumu, dünya ile entegre olmuş bir ekonomi ve derin bir İslami miras ve kültürle birleştiren bir ülke olarak önemli bir model oluyor” demişti.

 

İlginizi Çekebilir

Yasa dışı Yahudi işgalciler bedevi topluluğa saldırdı

Yahudi işgalciler, Batı Şeria’da iki Filistinli bedevi topluluğa saldırırken Filistin Dışişleri Bakanlığı, saldırıları “ABD’nin Filistinlilere …

biden-kongreyi-es-gea-erek-a-srail-in-imdada-na-yetiati-01

Arap Amerikalılardan Biden’a Gazze tokadı!

ABD’de Arap toplumun önderleri, Biden’ın kampanya direktörü ile Dearborn’da cuma günü yapılması planlanan toplantıyı iptal …