1034881055
1034881055

Çavuşoğlu ile Lavrov telefonda görüştü, İstanbul’daki dörtlü bakanlar toplantısı neden ertelendi?

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ve Rus mevkidaşı Lavrov telefonda görüştü. İstanbul’da yapılması planlanan Türk ve Rus bakanlar toplantısı ileri bir tarihe ertelendi. Rusya Dışişleri, ilgili bakanlıkların Libya’da çözümün desteklenmesi konusunda aktif şekilde çalıştığına vurgu yaptı.

SputnikRus Dışişleri: Dışişleri Bakanı Lavrov ve Savunma Bakanı Şoygu yarın Türkiye’ye gideceklerTürkiye Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı: “Bakan Çavuşoğlu’nun Rusya Federasyonu Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’la bugün yaptıkları telefon görüşmesinde, iki ülke Bakan Yardımcıları arasındaki temas ve görüşmelerin önümüzdeki dönemde devam etmesi kararlaştırılmıştır. Bakanlar düzeyindeki görüşmeler ise ileri bir tarihte gerçekleştirilecektir.”

Lavrov ve Savunma Bakanı Sergey Şoygu’nun Libya ve Suriye gibi bölgesel konuları görüşmek üzere bugün İstanbul’a gelmesi bekleniyordu.

Rus Dışişleri: Savunma ve dışişleri bakanlarının Türk mevkidaşları ile görüşme yapacağı tarih ayrıca kararlaştırılacak

©
REUTERS / Khalid Al Mousilyİran Dışişleri Bakanı Zarif, Türkiye ve Rusya’yı ziyaret edecekRusya Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada da Lavrov ve Şoygu’nun Türk mevkidaşları ile yapacağı görüşmenin tarihinin daha sonra kararlaştırılacağı duyuruldu.

Bakanlığın açıklamasında, “Rusya ve Türkiye liderlerinin talimatı doğrultusunda iki ülkenin dışişleri ve savunma bakanlıkları Libya’da çözümün desteklenmesi konusunda aktif şekilde çalışıyor” ifadeleri kullanıldı.

Ateşkesin sağlanmasının yanı sıra, Libyalı taraflar arasında BMGK himayesi altında siyasi ve ekonomik anlamda müzakere sürecinin başlaması hususunda, uzmanların sürekli temas halinde olduğu belirtilen açıklamada, “Çalışmalar sürüyor. İki ülkenin dışişleri ve savunma bakanlarının görüşme tarihi ilaveten kararlaştırılacak” bilgisine yer verildi.

İlginizi Çekebilir

“Ya Rab, Kahhar isminle Netenyahu ve Siyonistleri kahru perişan et!”

Erdoğan: Ne yaparsanız yapın kalbime de kavlime de zincir vuramazsınız! Cumhurbaşkanı Erdoğan İstanbul’da Parlamenterler Arası …

Cami imamı silahlı saldırıda öldürüldü

Hatay’da bir imam, sabah namazı için camiye gittiği sırada husumetli komşusu tarafından öldürüldü. Cinayet zanlısı …