Bursa’nın Gürsu ilçesinde semt pazarında Suriye’li bir kadına yönelik hakaretlerine tepki gösteren Suriyeli bir genç öldüresiye dövüldü. Hastaneye kaldırılan Suriyeli Hamza Acan yaşamını kaybetti.
![Bursa'da ırkçılar bir genci döverek öldürdü Bursa'da ırkçılar bir genci döverek öldürdü](https://mirahaber.com/wp-content/uploads/2020/07/haber-ihbar-tevhid-gundemi-son-dakika.jpg)
Suriyeli aktivist Yusef Mulla’nın olayı Facebook sayfasından duyurması üzerine yetkililerin konuyla alakalı soruşturma başlattığı öğrenildi.
17 yaşındaki Suriyeli Hamza, Çarşamba günleri Gürsu ilçesinde kurulan pazarda tezgah açan esnafın Suriyeli bir kadına hakaretlerde bulunması sonrası esnafa tepki gösterdi.
Edinilen bilgiye göre Hamza, satıcılardan aldığı sebzenin kalitesine itiraz ettiği için Suriyeli mülteci kadına hakaret eden satıcılarla konuşmaya çalıştı. Tartışmanın saldırıya dönüştüğü ve saldırganların Hamza’nın kafasına taşla vurduğu aktarıldı.
Dün akşam saatlerinde gerçekleşen ırkçı saldırı sonucu hastaneye kaldırılan Hamza Acan tedavi altına alındı. Ancak başına aldığı darbenin şiddetinden kaynaklı olarak beyin kanaması geçirdiği belirtilen 17 yaşındaki genç, sabaha doğru saat üç sularında yaşamını yitirdi.
2003 doğumlu olan Suriyeli Hamza Acan, 8 yıl önce Suriye’nin İdlib kentine yönelik saldırılardan kaçarak Türkiye’ye sığınmıştı. Acan ailesi Bursa Valiliği İl Göç İdaresi Müdürlüğü’nde kayıtlı ve geçici koruma statüsüne sahip.