Eski İngiltere Başbakanı Johnson, Kiev’de Ukrayna lideri Zelenskiy ile görüştü. Johnson savaş ne kadar uzarsa uzasın Ukrayna kazanana kadar İngiltere’nin desteğinin devam edeceğini bildirdi.
Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Kiev’i sürpriz bir şekilde ziyaret eden eski İngiltere Başbakanı Boris Johnson’ı kabul etti.
Zelenskiy, Telegram hesabından yaptığı açıklamada, Eski İngiltere Başbakanı Johnson ile bir araya geldiğini açıkladı.
“UKRAYNA’NIN GERÇEK DOSTU BORİS, KİEV’E HOŞ GELDİNİZ”
Johnson’ın Ukrayna dostu olduğunu vurgulayan Zelenskiy, “Ukrayna’nın gerçek dostu Boris Johnson’a ‘Kiev’e hoş geldiniz’ diyorum. Boris, desteğin için teşekkürler.” ifadesini kullandı.
Sosyal medyada, Johnson’un Kiev bölgesine bağlı ve savaşın izlerini taşıyan Borodyanka şehrini ziyaret ettiği aktarıldı.
“SAVAŞ NE KADAR SÜRERSE SÜRSÜN, UKRAYNA’YA DESTEK DEVAM EDECEK”
Eski İngiltere Başbakanı, Zelenskiy’e İngiltere’nin “Ukrayna savaşı ne kadar sürerse sürsün” Vladimir Putin’i yenmek için Ukrayna’yı destekleyeceğini söyledi.