boko haram lideri oldu mu 01
boko haram lideri oldu mu 01

Boko Haram lideri öldü mü?

 Batı Afrika Eyaleti İslam Devleti (ISWAP) lideri Ebu Musab el-Barnawi ortaya çıkan ses kaydında, Boko Haram lideri Ebubekir Şekau’nun öldüğünü doğruladı.

ISWAP lideri Ebu Musab el- Barnawi'ye ait olduğu öne sürülen ses kaydında, Şekau’nun ISWAP ile çıkan bir çatışma sonrası ISWAP tarafından takip edildiği ve Şekau’nun üzerindeki patlayıcıyı patlatarak, 18 Mayıs’ta kendisini öldürdüğü ifade edildi.

Ses kaydında el-Barnawi, ISWAP’ın Şekau’’ya kendilerine katılmak için fırsat verdiği belirterek, “Şekau, dünyada aşağılanmaktansa öbür dünyada aşağılanmayı tercih etti ve bir patlayıcıyı patlatarak anında kendini öldürdü” dedi.

ABD’nin terörle mücadele kapsamında Dışişleri Bakanlığı Diplomatik Güvenlik Servisi’nin yürüttüğü “Adalet için Ödüller Programı” resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, Şekau’nun başına koyulan 7 milyon dolarlık ödülü ISWAP’ın alamayacağını bildirmiş, “Hey IŞİD’li adamları!(Teröristin kimliği ya da yeri için ödül almaya uygun değilsiniz. Bu program böyle çalışmıyor” ifadelerine yer vermişti.

ABD, ISWAP’ın Shekau’nun başına konulan para ödülünü alamayacağını bildirmişti.

IŞİD tarafından da desteklenen Boko Haram kurucu lideri Muhammed Yusuf’un oğlu el-Barnawi 2016 yılında Boko Haram’dan ayrılarak ISWAP’ı kurarak başına geçmişti.

 

İlginizi Çekebilir

Yasa dışı Yahudi işgalciler bedevi topluluğa saldırdı

Yahudi işgalciler, Batı Şeria’da iki Filistinli bedevi topluluğa saldırırken Filistin Dışişleri Bakanlığı, saldırıları “ABD’nin Filistinlilere …

biden-kongreyi-es-gea-erek-a-srail-in-imdada-na-yetiati-01

Arap Amerikalılardan Biden’a Gazze tokadı!

ABD’de Arap toplumun önderleri, Biden’ın kampanya direktörü ile Dearborn’da cuma günü yapılması planlanan toplantıyı iptal …