bir turbe fiyaskosu daha ortaya cikti 01
bir turbe fiyaskosu daha ortaya cikti 01

Bir türbe fiyaskosu daha ortaya çıktı!

Çorum’da ilginç bir olay yaşandı. Halkın Allah dışında dilek dileyip, kendisine dua ettiği yaklaşık 100 yıllık ‘Garip Dede’ türbesi, yol yapım çalışması nedeniyle kaldırıldı. Yapılan kazıda, türbedeki mezarın boş olduğu ortaya çıktı.

Yavruturna Mahallesi’nde bulunan en az 100 yıllık olduğu belirtilen ‘Garip Dede’ türbesinin, Gazi Caddesi’ni Kıbrıs Caddesi’ne bağlamak için yapılması planlanan yol nedeniyle yeri değiştirildi. Çorum Müftülüğü’nden alınan onayın ardından belediye ekiplerince kazı yapılarak, türbe kaldırıldı.

“İçinden herhangi bir kemik çıkar diye itina ile kazdık, boş çıktı”

Yavruturna Mahallesi Muhtarı Metin Kaşar, “Gazi Caddesi’ni Kıbrıs Caddesi’ne bağlamak için yapılması planlanan yolda kalan türbe, engel teşkil etti. Bunun araştırması yapıldı. Müftülük kaldırılmasında engel olmadığını söyledi. İtinalı bir şekilde kazı yapıldı. Belli bir seviyeden sonra küreklerle kazı yapıldı, içinden herhangi bir kemik çıkar diye. Ancak hiçbir şey çıkmadı” dedi.

Anadolu coğrafyasında, İslam’ın temel kaynaklarından uzaklaşma ve tasavvuf geleneğinin ağır basmasıyla Orta Asya dinlerinin mistik unsurları ile harmanlanmış bir din yüzyıllardır hüküm sürmekte. Söz konusu inanışa göre salih olduğu iddia edilen kişi yada kişilerin mezarlarına ve cisimlerine ilahi bir kutsallık yükleniyor. Dine sonradan sokulan bu uygulama sonucu hiçbir zaman var olmamış şahısların dahi mezarları kutsanmakta.

İlginizi Çekebilir

Yasa dışı Yahudi işgalciler bedevi topluluğa saldırdı

Yahudi işgalciler, Batı Şeria’da iki Filistinli bedevi topluluğa saldırırken Filistin Dışişleri Bakanlığı, saldırıları “ABD’nin Filistinlilere …

biden-kongreyi-es-gea-erek-a-srail-in-imdada-na-yetiati-01

Arap Amerikalılardan Biden’a Gazze tokadı!

ABD’de Arap toplumun önderleri, Biden’ın kampanya direktörü ile Dearborn’da cuma günü yapılması planlanan toplantıyı iptal …