bilim kurulu uyesi ikinci dalga icin tarih verdi 01
bilim kurulu uyesi ikinci dalga icin tarih verdi 01

Bilim Kurulu Üyesi ikinci dalga için tarih verdi

Geçtiğimiz günlerde virüse yakalanan ve hastalığı atlatan Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Serhat Ünal, Çin kaynaklı koronavirüsle ilgili ikinci dalga beklentilerini açıkladı.

Anadolu Ajansı’na konuşan Ünal, havaların  soğuması ile birlikte vaka sayılarında artış yaşanabileceğini belirtti.  Serhat Ünal, Ekim Kasım döneminde tüm uyarılara rağmen vaka sayısının biraz daha artmasını bekliyoruz. Virüs insanların ağzını açık buldu mu bulaşıyor. Kapatacaksın ağzını, araya mesafe koyacaksın. Aşıda tek çözüm değil. Bugün elinizde aşı olsa yeteri kadar aşı bulunabilecek mi? O yeteri kadar aşıyı sistematik içerisinde risk gruplarına aşılamaya yapabilecek miyiz? Başka sorunlar da var. O nedenle işin özünü kaçırmayacağız. Tedbir, tedbir, tedbir. İkinci dalga muhtemelen ekim ve kasım ayı gibi havaların soğumasıyla olur. İşte oraya hazırlıklı olmamız lazım” diye konuştu.

Devlet hazırlık yapıyor

Prof. Dr. Ünal ayrıca “Devlet yoğun bakım yatak sayısını arttırıyor. Ventilatör ihtiyacımızı karşılıyor, sağlık personeli eğitimleri devam ediyor. Koruyacağız korunacağız. Bizim rakamlarımız dünya ve Avrupa ile karşılaştırılınca düşük gibi görünse de 1000 vaka bugünlerde çok. Bunu uğraşıp, didinip 500’lerin altına, sıfırlara doğru çekmeliyiz” sözleriyle süreci ve yapılması gerekenleri özetledi.

İlginizi Çekebilir

Erdoğan-Heniyye görüşmesi bugün

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, çalışmalarını İstanbul’da sürdürüyor. Erdoğan bugün Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye’yi …

MÜSİAD, İsrail’le ticaret iddialarını yalanladı: ‘Manipülasyon!’

MÜSİAD Başkanı Mahmut Asmalı, kamuoyunda büyük yankı uyandıran “İsrail ile ticaret” iddiaları hakkında konuştu  MÜSİAD …