joe bidena en yakin isimden turkiye kustah sozler geri adim atin cagrisi 1607001820 9242 1
joe bidena en yakin isimden turkiye kustah sozler geri adim atin cagrisi 1607001820 9242 1

Biden’ın adamından hadsiz çıkış: Türkiye büyük bir baş ağrısı haline! geldi

ABD’nin eski Yunanistan büyükelçisi ve seçim döneminde Joe Biden’ın kampanya danışmanlarından Nicholas Burns, yaptığı açıklamada, “Türkiye, Yunanistan’ın egemenliğine ve deniz alanlarına meydan okuma konusunda çok ileri gitti. Türkiye, NATO ve Avrupa ülkeleri için baş ağrısı haline geldi” dedi. Nicholas Burns’ün, Biden dönemimde dış politikada etkili olması bekleniyor.

ABD’nin eski Yunanistan Büyükelçisi ve seçim döneminde Joe Biden’ın seçim kampanyasını yürüten Nicholas Burns, katıldığı bir ekonomi zirvesinden Türkiye-Yunanistan ilişkilerine dair haddini aşan ifadeler kullandı.

“DİYALOĞA DÖNMEK TÜRKİYE’NİN ELİNDE”

“Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yunanistan’ın egemenliğine ve karasularına meydan okuyarak çok ileri gitti” küstahlığından bulunan Burns, Türkiye’nin hem Yunanistan hem de Güney Kıbrıs’a karşı attığı agresif adımları bitirip diyaloğa dönmesinin kendi elinde olduğunu belirtti.

“TÜRKİYE BATO VE AB İÇİN BÜYÜK BİR BAŞ AĞRISI HALİNE GELDİ”

Türkiye’nin Ege ve Doğu Akdeniz’deki girişimlerini eleştiren ve Suriye, Libya ve Dağlık Karabağ’daki rolünden rahatsız olan ABD’li isim, S-400 alımını gerekçe göstererek, “Türkiye, NATO ve Avrupa ülkeleri için büyük bir baş ağrısı haline geldi” ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE’NİN İÇ İŞLERİNE KARIŞTI

Burns, Türkiye’nin iç siyasetine de karışarak, ülkede “otoriter” bir tutumun olduğunu iddia ederek, bu durumun NATO, ABD ve AB tarafından ele alınması gerektiğini dile getirdi.

Nicholas Burns’ün, Biden dönemimde dış politikada etkili olması bekleniyor.

İlginizi Çekebilir

İsrail’e karşı en yüksek ses kampüsten yükseliyor!

İsrail’in ABD destekli yürüttüğü soykırım savaşı, üniversite gençliğinin öfkesini taşırdı. Aylardır devam eden protestolar bir …

New York Üniversitesi artık öğrencilerin alay konusu!

Öğrenciler,  ABD üniversitelerinde ifade özgürlüğüne ve protesto hakkına karşı uygulanan yaygın baskıyla mücadele etmeye devam …