beyrut limaninda hayatini kaybedenlerin yakinlari icisleri bakanligi binasina girmeye calisti 01
beyrut limaninda hayatini kaybedenlerin yakinlari icisleri bakanligi binasina girmeye calisti 01

Beyrut limanında hayatını kaybedenlerin yakınları İçişleri Bakanlığı binasına girmeye çalıştı

Beyrut/ Şarku’l Avsat

4 Ağustos 2020’de Beyrut Limanı’nda meydana gelen patlamada hayatını kaybedenlerin yakınları, dün akşam, İçişleri Bakanı Muhammed Fehmi’nin bulunduğu bakanlık binasına girmeye çalıştı. Protestocuların bir kısmı güvenlik görevlilerini aşarak bahçeye girmeyi başarsa da daha sonra çıkarıldılar.

Protestocular saat altı civarında Fehmi’nin Beyrut’taki evine doğru bir protesto yürüyüşüne çıktı. Gösteriler sırasında protestocular ve evi korumakla görevli güvenlik güçleri arasında izdiham yaşandı. İzdiham sırasında güvenlik bariyerini aşarak bakanlık binasına girmeye çalışan çok sayıda protestocu yaralandı.

Çevik kuvvet polisi göz yaşartıcı gaz ile protestocuları binadan çıkarmaya çalıştı. Göstericiler, Muhammed Fehmi’nin Kamu Güvenliği Genel Müdürü Tümgeneral Abbas İbrahim hakkında dava açılmasına izin vermeyi reddetmesine yönelik, sloganlar attı.

Lübnan İç Güvenlik Güçleri Genel Müdürlüğü twitter üzerinden yaptığı açıklamada, Beyrut limanı patlamasında hayatını kaybedenlerin yakınlarının İçişleri ve Belediyeler Bakanı Tuğgeneral Muhammed Fehmi’nin bulunduğu bakanlık binası önünde oturma eylemi düzenlerken, diğer bazı grupların güvenlik bariyerlerini aşarak güvenlik mensuplarına saldırdığını söyledi. Söz konusu olaylar esnasında bakanlık binasına girmeye çalışan bir çok kişinin yaralandığı, ardından protestocuların olay yerinden çıkartılması noktasında emir verildiği bildirildi. Açıklamada, “Yaptığımız şey kamu ve özel mülkiyeti koruma noktasında yasal hakkımızdır” ifadeleri kullanıldı.

Geçtiğimiz yaz Beyrut Limanı’nda patlayıcı maddelerin bulunduğu bir depoda çıkan yangın sonrası büyük bir patlama meydana gelmişti. Patlamada 200’den fazla kişi hayatını kaybederken, 6 bin 500’den fazla kişi de yaralanmıştı. Ayrıca başkent Beyrut’ta çok sayıda bölgede büyük hasar meydana gelmişti.

İlginizi Çekebilir

Yasa dışı Yahudi işgalciler bedevi topluluğa saldırdı

Yahudi işgalciler, Batı Şeria’da iki Filistinli bedevi topluluğa saldırırken Filistin Dışişleri Bakanlığı, saldırıları “ABD’nin Filistinlilere …

biden-kongreyi-es-gea-erek-a-srail-in-imdada-na-yetiati-01

Arap Amerikalılardan Biden’a Gazze tokadı!

ABD’de Arap toplumun önderleri, Biden’ın kampanya direktörü ile Dearborn’da cuma günü yapılması planlanan toplantıyı iptal …