beyrut liman patlamasinda olu sayisi 190 a yukseldi 01
beyrut liman patlamasinda olu sayisi 190 a yukseldi 01

Beyrut liman patlamasında bilanço artıyor

Lübnan hükümeti, Beyrut Limanı’nda 4 Ağustos’ta meydana gelen patlamada hayatını kaybedenlerin sayısının 190’a yükseldiğini bildirdi.

Söz konusu patlamada yaralı sayısının 6 bin 500’ü aştığı bilgisi verilirken, 3 kişinin hala kayıp olduğu belirtildi.

Hükümetin açıklamasında, patlamanın 300 bin kişiyi yerinden ettiği ve 15 milyar dolarlık doğrudan zarara neden olduğu kaydedilirken, 50 binden fazla ev, 9 büyük hastane ve 178 okulun hasar gördüğü vurgulandı.

Lübnanlı yetkililer, güvenlik kuralları dikkate alınmadan yıllarca depolanmış yüksek miktardaki amonyum nitratın neden olduğu patlamaya ilişkin araştırmayı sürdürüyor.

Lübnan ordusu, dün Beyrut Limanı patlamasında hala kayıp olan 7 kişi olduğunu bildirerek, bunların 3’ünün Lübnanlı, 3’ünün Suriyeli ve birinin de Mısırlı olduğunu açıklamıştı.

Patlamanın ardından hükümet istifa etmişti.

Cumhurbaşkanı Mişel Avn, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un ülkeyi ziyaretinden önce hükümeti kurmak üzere yeni bir başbakan atamak için yarın parlamento bloklarıyla görüşmelerde bulunacak.

İlginizi Çekebilir

İşgalciler dökülmeye başladı! İkinci istifa geldi

İşgalci İsrail Ordusunda İkinci İstifa Geldi, Merkez Komutanlığı Başkanı da Görevinden Ayrılıyor İşgalci İsrail ordusunda …

İşgalci İsrail’de üst düzey istifa!

İşgalci İsrail’de yönetim krizi derinleşiyor. İsrail Askeri İstihbarat Şefi Tümgeneral Siyonist Aharon Haliva, 7 Ekim …