beyaz saray da ihanet toreni imzalar atildi 01
beyaz saray da ihanet toreni imzalar atildi 01

Beyaz Saray’da “İhanet Töreni” imzalar atıldı…

İsrail ve Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) arasında “ilişkilerin tamamen normalleşmesine” ilişkin anlaşmanın resmi imza töreni Beyaz Saray’da gerçekleşti… ABD Başkanı Trump, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Doğru zaman geldiğinde Filistin’de bu barış çemberinin bir üyesi olacak. Seçimden sonra İran ile anlaşacağız” dedi.

ABD Başkanı Donald Trump’ın arabuluculuğunda İsrail’in önce Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), ardından Bahreyn ile vardığı ilişkileri normalleştirmeye yönelik anlaşmaların imza töreni, Beyaz Saray’da gerçekleşti.

Katar İsrail’e resti çekti!

 

Anlaşmalar kapsamında, ilk ticari uçuş yapıldı, Suudi Arabistan ilk kez bir İsrail uçağına hava sahasını kullandırdı. İsrail ve Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) bankları arasında yeni mutabakat zaptı imzalandı.

BAE’YE F-35 VE YENİ GELİŞMİŞ SİLAHLARIN SATIŞI OLACAK

ABD, ise anlaşmalar kapsamında Birleşik Arap Emirlikleri’ne F-35 uçakları dahil yeni gelişmiş silahların satışı için yardımcı olacak.

 

Öte yandan anlaşma, Filistin açısından büyük bir hayal kırıklığı anlamaına geliyor. Filistin’e göre Bahreyn ve BAE, Kudüs’ün bölünmeden İsrail’in başkenti olarak kabul edildiği Yüzyılın Anlaşması’nı kabul etti. Bununla birliktr, İsrail anlaşma karşılığında Batı Şeria’yı ilhak planını askıya almayı kabul etti.

Son dakika haberi: Tarihe geçen ihanet! Beyaz Saray'da imzalar atıldı...

“SEÇİMDEN SONRA İRAN İLE ANLAŞACAĞIZ”

Anlaşmaya ilişkin açıklama yapan Trump, “Doğru zaman geldiğinde Filistin’de bu Barış çemberinin bir üyesi olacak. Seçimden sonra İran ile anlaşacağız. Joe Biden başkan olursa ABD nin sahibi Çin Rusya ve İran olur. Yaklaşık 5 ülkeyle yola koyulduk. 5-6 ülkenin daha çok süratle katılmasını sağlayacağız, halihazırda onlarla görüşüyoruz” dedi.

 

İSRAİL-BAE ANLAŞMASI BEYAZ SARAY ETRAFINDA PROTESTO EDİLDİ

İsrail ile Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) arasında imzalanan normalleşme anlaşmasına karşı Beyaz Saray yakınlarında protesto gerçekleştirildi.

Beyaz Saray, İsrail ile Birleşik Arap Emirlikleri arasında imzalanan normalleşme anlaşmasına ev sahipliği yapıyor. Anlaşmaya saatler kala yüzlerce kişi, anlaşma için imza töreninin gerçekleştirileceği Beyaz Saray’ın etrafında bir araya geldi. Protestocular Filistin bayrakları taşıyarak söz konusu anlaşmaya tepki gösterdi.

 

İsrail ve Birleşik Arap Emirlikleri arasında ilişkilerin normalleşmesi için 13 Ağustos’ta ABD’nin ara buluculuğunda anlaşmaya varılmıştı. Anlaşmanın resmi imza töreni Beyaz Saray’da gerçekleştirildi. Törene ABD Başkanı Donald Trump, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ve BAE Veliaht Prensi Muhammed bin Zayed katıldı.

Söz konusu anlaşma ile BAE, 1979’da Mısır’ın ve 1994’te Ürdün’ün ardından İsrail ile normalleşme anlaşması imzalayan 3. Arap ülkesi olacak.

İlginizi Çekebilir

İngiltere ve ABD’den İran’a karşı yaptırım

İngiltere, İran Devrim Muhafızları Donanması ve İran Silahlı Kuvvetleri Genelkurmay Başkanlığı’nı yaptırım listesine ekledi. ABD …

Gazze’ye giden gemi yandı; liman projesinin gerçek amacı ne?

Liman kurulumu amacıyla Gazze Şeridi’ne giden ABD Donanması’na ait gemide çıkan yangın sonucu geri dönmek …