00:09 Cumartesi / 20 Nisan 2024 | 11 Şevval 1445

Batı Kudüs’e atılan roketlerin sorumluluğunu Hamas üstlendi!

[post-views]

İsrail güvenlik güçlerinin Kudüs’teki Şeyh Cerrah ve Mescid-i Aksa’da Filistinlilere yönelik saldırılarının ardından Batı Kudüs ve Beyt Şems’e atılan roketlerin sorumluluğunu Hamas üstlendi.

Gazze Şeridi’nden Batı Kudüs ve Beyt Şems kentine roket atılmasıyla birlikte İsrail’de sığınaklara inmeye çağıran sirenler çaldı.

İsrail parlamentosu (Knesset) tahliye edildi. İsrailli milletvekilleri Knesset’ten çıkarılarak sığınaklara götürüldü.

İsrail polisi, işgalin yıldönümündeki Kudüs Günü kapsamında şehrin Müslüman kesiminden geçmemesi şartıyla izin verilen Yahudi bayrak yürüyüşünü başlamasından kısa süre sonra engelledi.

 “Gazze Şeridi’nden Batı Kudüs ve Beyt Şems kentine 6 roket atıldığı bildirildi” haberi geldi. İsrail ordusuna göre, roketlerden biri havada imha edildi, bir diğerinin güneyde sivil bir araca isabet etmesi sonucu bir kişi yaralandı. Roket saldırılarının sorumluluğunu üstlenen Hamas’tan ‘düşmanın Kudüs’teki saldırganlığına yanıt’ açıklaması geldi.

Ardından Filistin medyası, Hamas’ın roket saldırılarına misilleme olarak İsrail’in Gazze’ye düzenlediği saldırıda üç çocuğun öldüğünü duyurdu. 

Öncesinde bugün Hamas’ın bir sözcüsü, ‘Gazze Şeridi’ndeki silahlı hareketlerin ortak komutanlığının İsrail’e Şeyh Cerrah ve Mescid-i Aksa’dan güvenlik güçlerini 18.00’e dek çekmesi için ültimatom verdiği’ açıklamasını yapmıştı.

 Hamas’ın Kudüs’teki Sözcüsü Muhammed Hamade, ‘İsrail’in işgal altındaki Doğu Kudüs’te bulunan Mescid-i Aksa’ya yönelik düzenlediği saldırılar nedeniyle dini bir savaş başlattığı ve bedelinin ağır olacağını’ söylemişti.

İslami Cihad da yazılı açıklamasında “Mescid-i Aksa’ya yapılan terörist saldırı cevapsız kalmayacak” demişti.