20:16 Perşembe / 28 Mart 2024 | 18 Ramazan 1445

Başkan Erdoğan’dan Biden’e tebrik mesajı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı seçilen Joe Biden’a tebrik mesajı gönderdi. Erdoğan, “Sayın Seçilmiş Başkan” diyerek başladığı mesajında şu ifadeleri kullandı:

“Seçim sonuçlarının, dost ve müttefik Amerika Birleşik Devletleri halkı için hayırlı olmasını temenni ediyorum. Başkan Yardımcılığınız sırasında da birçok vesileyle görüştüğümüz gibi, Türkiye-ABD ilişkileri köklü temellere dayanan stratejik bir nitelik taşımaktadır. Günümüzde küresel ve bölgesel düzeyde karşılaştığımız sınamalar, ortak çıkarlar ve değerlere dayalı bu ilişkilerimizi daha da geliştirmemizi ve güçlendirmemizi gerekli kılmaktadır. Önümüzdeki dönemde ABD Yönetimiyle bu doğrultuda yakın çalışma hususundaki kararlılığımızı tekrarlıyor, ülkelerimiz arasındaki güçlü işbirliği ve müttefiklik bağının bugüne kadar olduğu gibi gelecekte de dünya barışına hayati katkılar sunmaya devam edeceğine inanıyorum. Seçim başarınızı tebrik ediyor, Amerika Birleşik Devletleri halkının barış ve refahı için en içten dileklerimi iletiyorum.”

JOE BIDEN ABD BAŞKANI SEÇİLDİ

Associated Press haber ajansının verilerine göre; 3 Kasım’da gerçekleştirilen ABD Başkanlık Seçimleri’ni Demokrat aday Joe Biden kazandı. Biden, 290 seçici kurul delegesinin desteğini kazanmış durumda. ABD Başkanı Donald Trump ise 214 delegede kaldı. ABD’de başkan olmak için 270 delege yetiyor. Fakat Trump seçimlerde hile yapıldığını öne sürüyor ve mağlubiyeti henüz kabul etmiş değil.

DİĞER GELİŞMELER