baris atay a saldiri 01
baris atay a saldiri 01

Barış Atay’a saldırı!

TİP Hatay Milletvekili Barış Atay, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile sosyal medyada yaşadığı tartışmanın ardından İstanbul Kadıköy’de saldırıya uğradı. Atay’ın sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile sosyal medya tartışmasının ardından Türkiye İşçi Partisi Hatay Milletvekili Barış Atay, İstanbul Kadıköy’de bir grubun saldırısına uğradı. TSİ 01.30 sıralarında arkadaşlarıyla birlikte gittiği bir mekândan çıkan Barış Atay’a beş kişilik bir grup “vatan haini” diyerek saldırdı. Atay’ın Haydarpaşa Numune Hastanesi’ne götürüldüğü, travma ve kaburgalarında kırık şüphesiyle tedavi altına alındığı belirtildi. Saldırganların ise olayın ardından kaçtığı kaydedildi.

İddiaya göre beş kişilik bir grup, arkadaşlarıyla beraber bir mekandan çıkan TİP Hatay Milletvekili Barış Atay’a ‘vatan haini’ diyerek saldırdı. Yere düşürdükleri Atay’ın tekmeleyenler bir süre sonra olay yerinden kaçtı. Haydarpaşa Numune Hastanesi’ne kaldırılan Barış Atay’ın kaburgalarında çatlak olduğu tespit edildi.

TİP tarafından yapılan açıklamada, “Gün içinde Süleyman Soylu tarafından hedef gösterilen Genel Başkan Yardımcımız Barış Atay, bu gece ‘kimliği belirsiz’ bir grubun saldırısına uğramıştır” denildi. Açıklamada, Barış Atay’ın sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

Atay ile Soylu arasındaki karşılıklı suçlamalar

Batman’da 18 yaşındaki İpek Er’in intiharı sonrasında “nitelikli cinsel saldırı” suçlamasıyla tutuklanan, ancak daha sonra cezaevinden tahliye edilen Uzman Çavuş Musa Orhan’ın arkadaşlarıyla mesajlarının ortaya çıkması sonrasında Milletvekili Atay, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya yönelik suçlamalarda bulundu.

İlginizi Çekebilir

İsrail’in enerji ortağı Zorlu’ya Bahçeşehir’de soğuk duş!

İsrail’le pek çok alanda ticari ortaklığı olan ve bu nedenle aylardır protestoların hedefi olan Zorlu …

Steinmeir Erdoğan’la görüştü; Hamas’ı suçladı, İsrail’i akladı!

Beştepe’de gerçekleşen  Erdoğan – Steinmeier zirvesi sona erdi. Görüşmenin ardından liderler ortak basın açıklaması yaptı. …