20:42 Perşembe / 28 Mart 2024 | 18 Ramazan 1445

İsrail: Gazzeli çocukları kimin öldürdüğü meçhul!

Netenyahu’nun dış ilişkiler danışmanı Mark Regev akıl almaz ifadelerle İsrail saldırılarında hayatını kaybeden binlerce Gazzeli çocuğu kimin öldürdüğünün belli olmadığını öne sürdü.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun Dış İlişkiler ve Uluslararası İletişim Başdanışmanı Mark Regev, İsrail saldırılarında hayatını kaybeden binlerce Gazzeli çocuğu kimin öldürdüğünün belli olmadığını öne sürdü.

Regev, MSNBC televizyonunda Mehdi Hasan’ın canlı yayında sorularını yanıtladı.

İsrailli danışmanın Hamas’ın sivil ölümlere ilişkin rakamlarına güvenilmemesi gerektiğini savunması üzerine Hasan, “Kendi gözlerimle enkazdan çıkarılan birçok çocuk cesedi gördüm.” dedi.

SUNUCU MEHDİ HASAN DUYDUKLARINA İNANAMADI

Regev: Onlar, Hamas’ın senin görmeni istediği görüntüler.

Sunucu: Ama onlar çoktan hayatını kaybetti, onları sizin hükümetiniz öldürdü. Bunu kabul ediyorsun değil mi? Siz çocukları öldürdünüz.

Regev: Hayır etmiyorum, bu insanların nasıl öldüğünü bilmiyoruz.

Sunucu: Voov

Regev, İsrail’in saldırılarında ölen Gazzeli çocukları kimin öldürdüğünün belli olmadığını öne sürerek, “Her şeyden önce, bu insanların, bu çocukların nasıl öldüğünü bilmiyorsunuz.” ifadesini kullandı.

– “İsrail’in söylediklerine neden inanalım”

Hasan ise “Hamas’ın söylediği her şeye körü körüne inanmamamız gerektiği konusuna katılıyorum ama sizin hükümetinizin söylediklerine neden inanalım?” ifadesini kullanarak, Şifa Hastanesinin “karargah” olarak kullanıldığı, duvarda asılı takvimin Hamas’ın nöbet listesi olduğu iddialarına ilişkin sunulan sözde “kanıtların” yalan çıktığına değindi.

Regev ise buna sadece, “Herkes hata yapabilir.” demekle yetindi.

Bir Cevap Yazın

DİĞER GELİŞMELER