“Bangladeş, halkı izlemek için İsrail’den teknolojik ekipman satın aldı”

"Bangladeş, halkı izlemek için İsrail'den teknolojik ekipman satın aldı"

Bangladeş yönetiminin, kendi halkını izlemek için İsrail'den gözetleme ekipmanı satın aldığı öne sürüldü.

Bangladeş yönetiminin, kendi halkını izlemek için İsrail'den gözetleme ekipmanı satın aldığı öne sürüldü.

El Cezire'nin aktardığı göre, 2018 yılında Bangladeş ordusunun kullanımına sunulan ekipman, halkın cep telefonlarını izlemek ve takip etmek için kullanılıyor.

Söz konusu ekipmanın kullanımı üzerine eğitim almak için Bangladeşli istihbarat görevlilerinin birkaç sene önce Macaristan'a gittiği, burada İsrailli istihbarat uzmanlarından eğitim aldığı bildirildi.

Tarafların, İsrail ile Bangladeş arasındaki iş birliğinin ortaya çıkmaması için Macaristan'ı paravan olarak kullandığı aktarıldı. Bangladeş'in İsrail ile resmi bir diplomatik ilişkisi bulunmuyor ve İsrail ile ticari ilişkiler kurulması kanunen yasak. Macaristan, bir paravan olarak bu sebeple kullanıldı.

Söz konusu ticarette, Bangladeş'teki Şeyh Hasina Vecid hükümetinin ve hükümete yakın suç çetelerinin rol oynadığı ifade ediliyor.

Hasina yönetiminin İsrail ile ilişki kurmasının yanı sıra, halkın hareketlerini takip için teknolojik ekipmanlar kullanması da tepkilere sebebiyet verdi.

Kaynak: Mepa News

*Yayınlanan haberlerde yer alan düşünceler ve ortaya konulan fikirler veya kişiler Mira Haber’in editöryel politikasını yansıtmayabilir.

İlginizi Çekebilir

Yasa dışı Yahudi işgalciler bedevi topluluğa saldırdı

Yahudi işgalciler, Batı Şeria’da iki Filistinli bedevi topluluğa saldırırken Filistin Dışişleri Bakanlığı, saldırıları “ABD’nin Filistinlilere …

biden-kongreyi-es-gea-erek-a-srail-in-imdada-na-yetiati-01

Arap Amerikalılardan Biden’a Gazze tokadı!

ABD’de Arap toplumun önderleri, Biden’ın kampanya direktörü ile Dearborn’da cuma günü yapılması planlanan toplantıyı iptal …