bakan koca vaka en cok artan ve azalan illeri acikladi 01
bakan koca vaka en cok artan ve azalan illeri acikladi 01

Bakan Koca vaka en çok artan ve azalan illeri açıkladı!

Sağlık Bakanı Koca, geçen haftaya göre 100 bin nüfusa karşılık gelen haftalık vaka sayısı en çok artan illerin Zonguldak, Gümüşhane, Kırşehir, Ağrı ve Giresun olduğunu açıkladı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, geçen haftaya göre 100 bin nüfusa karşılık gelen haftalık vaka sayısı en çok artan ve en çok azalan illeri paylaştı.

Buna göre, vaka sayısı en çok artan iller, Zonguldak, Gümüşhane, Kırşehir, ağrı, Giresun, karaman, Erzurum, Bolu, Kars ve Hakkari oldu.

Vaka sayısı en çok azalan iller ise, Yalova, Kastamonu, Çanakkale, Samsun ve Yozgat oldu.

Vaka sayısı İstanbul ve İzmir’de azalırken Ankara’da arttı

 

Vaka sayısı en çok hangi illerde arttı, hangi illerde azaldı?

 

Her 100 bin nüfusta görülen vaka sayısı bir haftada İstanbul’da 920,57’den 854,75’e, İzmir’de 351,97’den 335,09’a düştü. Ankara’da ise 534,14 olan 100 bin kişideki vaka sayısı 33,74 artarak 567,88’e çıktı.

10-16 Nisan’da en fazla vakanın görüldüğü iller arasında 2’nci olan İstanbul, vaka sayısı 65,82 azalmasına rağmen 17-23 Nisan’da ilk sıraya çıktı. Daha önce listenin ilk sırasında yer alan Çanakkale, vaka sayısındaki düşüşün İstanbul’u geçmesiyle ikinciliğe geriledi.

İlginizi Çekebilir

Yasa dışı Yahudi işgalciler bedevi topluluğa saldırdı

Yahudi işgalciler, Batı Şeria’da iki Filistinli bedevi topluluğa saldırırken Filistin Dışişleri Bakanlığı, saldırıları “ABD’nin Filistinlilere …

biden-kongreyi-es-gea-erek-a-srail-in-imdada-na-yetiati-01

Arap Amerikalılardan Biden’a Gazze tokadı!

ABD’de Arap toplumun önderleri, Biden’ın kampanya direktörü ile Dearborn’da cuma günü yapılması planlanan toplantıyı iptal …