bagdat hukumeti rusya dan su 57 alacak 01
bagdat hukumeti rusya dan su 57 alacak 01

Bağdat hükümeti Rusya’dan Su-57 alacak

Bağdat hükümetinin, Rus üretimi beşinci nesil olarak nitelenen hayalet uçak SU-57’leri almayı planladığı bildirildi.

ABD merkezli Forbes dergisinin Rus medyasına dayandırdığı habere göre, Bağdat hükümeti, Rusya’ya SU-57 tipi savaş uçağı almayı düşündüğünü iletti.

Bağdat Hükümeti Savunma Bakanlığı’nın askeri müfettişi olarak tanımlanan Imad el Zuheyri Irak’ın potansiyel olarak diğer silah sistemleriyle birlikte SU-57’leri satın almakla ilgilendiğini söylediği aktarıldı.

Zuheyri’nin, “Savaş uçağına ihtiyacımız var, SU-57’lere ihtiyacımız var. Rusya’da çok sayıda helikopter aldık; Mi-35, Mi-28, Mi-17…” dediği belirtildi.

SU-57’nin özellikleri

Çift motorlu üretilen SU-57 uçağı, hayalet teknolojisi ile radarlara yakalanmama özelliğine sahip olacak.

Saldırı görevi için üretilen SU-57, hem kara hem de deniz savunması görevleri için planlanmaktadır. Bu uçağın piyasaya çıkması, SU-27 ve Mig-29 uçaklarının yerini alması anlamına gelecek.

SU-57 uçağının teknik özellikler itibariyle F-22 uçağıyla eşdeğer olduğu düşünülmektedir. Su-57’nin ilk kullanımı itibariyle 35 yıllık bir ömre sahip olması bekleniyor.

İlginizi Çekebilir

Yasa dışı Yahudi işgalciler bedevi topluluğa saldırdı

Yahudi işgalciler, Batı Şeria’da iki Filistinli bedevi topluluğa saldırırken Filistin Dışişleri Bakanlığı, saldırıları “ABD’nin Filistinlilere …

biden-kongreyi-es-gea-erek-a-srail-in-imdada-na-yetiati-01

Arap Amerikalılardan Biden’a Gazze tokadı!

ABD’de Arap toplumun önderleri, Biden’ın kampanya direktörü ile Dearborn’da cuma günü yapılması planlanan toplantıyı iptal …