bae den f 35 atagi abd ye flas mesaj 01
bae den f 35 atagi abd ye flas mesaj 01

BAE F-35’leri almak için, Biden’ın onayını bekliyor!

BAE merkezli silah üreticisi EDGE firmasının CEO’su Faisal al-Bannai, F-35’leri yakın zamanda almak istediklerini açıkladı.

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), İsrail ile ilişkileri normalleştirmesinin ardından, ABD’den beşinci nesil savaş uçağı F-35 satın alma talebinde bulunmuş; ABD’nin 46’ncı Başkanı Joe Biden’ın resmi olarak görevi devralmasından hemen önce, Donald Trump hükümetinin BAE ile anlaşmayı imzaladığı belirtilmişti.

Biden yönetimi, onaylanan 50 adet F-35 ve 18 adet silahlı İHA satışını yeniden gözden geçiriyor. BAE merkezli silah üreticisi EDGE firması ise Beyaz Saray’ın Körfez’e savaş uçağı satışına devam kararı alması durumunda, Lockheed Martin’in F-35 uçağı tedarik zincirine katılmayı bekliyor.

EDGE CEO’su Faisal al-Bannai, “BAE’nin satın alacağı herhangi bir platformun üretim sürecine yoğun bir şekilde dahil olmaya başladıklarını” ifade etti.

EDGE ve Lockheed Martin ayrıca, “BAE’nin havacılık ve savunma endüstrisindeki endüstriyel katılım fırsatlarını keşfetmek” için ön anlaşmaya vardı.

 

İlginizi Çekebilir

WhatsApp skandalı! Gazzelilerin bilgilerini İsrail’e mi uçuruyor?

Dünyanın en çok kullanılan mesajlaşma uygulaması WhatsApp hakkında skandal bir iddia ortaya atıldı. Platform, savaş …

İşgalciler dökülmeye başladı! İkinci istifa geldi

İşgalci İsrail Ordusunda İkinci İstifa Geldi, Merkez Komutanlığı Başkanı da Görevinden Ayrılıyor İşgalci İsrail ordusunda …