Azez’de bombalı araç saldırısı

Azez'de bombalı araç saldırısı

Suriye'nin kuzeyinde Azez ilçesinde, bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda çok sayıda sivilin yaşamını yitirdiği ve yaralandığı bildirildi.

Suriye'nin kuzeyinde Azez ilçesinde, bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda çok sayıda sivilin yaşamını yitirdiği ve yaralandığı bildirildi.

Yerel kaynakların aktardığı bilgilere göre bugün öğleden sonra Azez ilçesinde şiddetli bir patlama meydana geldi.

Sivillerin yoğun olarak bulunduğu bölgede meydana gelen patlamaya bir bombalı aracın sebep olduğu, saldırıda çok sayıda kişinin hayatını kaybettiği ve yaralandığı ifade edildi.

اللحظات الأولى لإسعاف الجرحى نتيجة انفجار سيارة مفخخة وسط مدينة عزاز شمال حلب

— المركز الإعلامي العام MMC (@MMCSYR)

city, north of

— Mohammed Ghorab (@MGhorab3)

Suriye'nin kuzeyinde Türkiye'nin başlattığı askeri harekatlar sonucu YPG ve IŞİD'den ele geçirilen Afrin, El Bab, Azez, Tel Rıfat gibi yerleşimler sıklıkla bombalı saldırıların hedefi oluyor.

Çoğunlukla yerel sivillerin hedef alındığı saldırıların arkasında PKK'nın Suriye kolu YPG'nin olduğu belirtiliyor.

Kaynak: Mepa News

*Yayınlanan haberlerde yer alan düşünceler ve ortaya konulan fikirler veya kişiler Mira Haber’in editöryel politikasını yansıtmayabilir.

İlginizi Çekebilir

Yasa dışı Yahudi işgalciler bedevi topluluğa saldırdı

Yahudi işgalciler, Batı Şeria’da iki Filistinli bedevi topluluğa saldırırken Filistin Dışişleri Bakanlığı, saldırıları “ABD’nin Filistinlilere …

biden-kongreyi-es-gea-erek-a-srail-in-imdada-na-yetiati-01

Arap Amerikalılardan Biden’a Gazze tokadı!

ABD’de Arap toplumun önderleri, Biden’ın kampanya direktörü ile Dearborn’da cuma günü yapılması planlanan toplantıyı iptal …