pasinyan ve sarkisyan dan skandal turkiye sozleri abd rusya ve fransa dan da ortak karar 01
pasinyan ve sarkisyan dan skandal turkiye sozleri abd rusya ve fransa dan da ortak karar 01

Azerbaycan’dan Ermenistan’a ultimatom!

Ermenistan-Azerbaycan cephe hattında yaşanan gerilim bugün de devam ediyor. Ermenistan Başbakanı ve Cumhubaşkanı’ndan Türkiye’yi hedef alan açıklamalar gelirken, Erivan’ın saldırıları yüzünden hayatını kaybeden sivil sayısı da arttı. Öte yandan Kremlin, ABD, Rusya ve Fransa’nın Dağlık Karabağ konusuyla alakalı ortak açıklama yapacağını duyurdu.

27 Eylül Pazar sabahı Ermenistan-Azerbaycan cephe hattında, Ermeni güçlerin Azerbaycan sivil yerleşim birimlerine ateş açması üzerine çatışmalar başlamıştı. Azerbaycan ordusu karşı saldırı başlatmış ve bazı yerleşim birimlerini işgalden kurtarmıştı. Her iki ülkede savaşa hazırlık için seferberlik ilan ederken, karşılıklı açıklamalar gelmeye devam ediyor.

ABD, FRANSA VE RUSYA’DAN ORTAK AÇIKLAMA YAPILACAK

Kremlin’den yapılan açıklamada, Rusya, ABD ve Fransa’nın, Dağlık Karabağ bölgesindeki durumla ilgili ortak bir açıklamaya hazırlandığı duyuruldu.

عاجل | الكرملين يقول إن روسيا والولايات المتحدة وفرنسا بصدد إصدار بيان مشترك بشأن الوضع في إقليم كاراباخ

— الجزيرة – عاجل (@AJABreaking) October 1, 2020

AZERBAYCAN’DAN ERMENİSTAN’A ÜLTİMATOM

– Azerbaycan Savunma Bakanlığı’ndan Ermenistan’a ültimatom: “1 Ekim sabahı Ermenistan Azerbaycan’daki Gorus bölgesine ateş açmıştır. Ermenistan’dan atılan füzeler Cebrail-Fuzuli bölgesinde cepheye isabet etmiştir. Ermenistan’ın Azerbaycan topraklarına saldırısını derhal durdurmasını istiyoruz. Aksi takdirde misliyle karşılık verileceği konusunda uyarıyoruz”

PUTİN VE MACRON DAĞLIK KARABAĞ KRİZİNİ GÖRÜŞTÜ

– Kremlin’den yapılan açıklamaya göre, Putin ve Macron telefonla Dağlık Karabağ’da tırmanan gerginliği görüşerek askeri eylemlerden duydukları endişeyi ifade etti. Putin ve Macron, tarafları en kısa zamanda tam bir ateşkes sağlanması ve gerginliğin giderilmesi çağrısında bulundu. Liderler, krizin siyasi ve diplomatik yolla çözümünden başka alternatifi olmadığını belirtti. İkili ayrıca Belarus’taki durumu ele aldı. Putin, egemen bir devletin içişlerine karışılması ve meşru bir yönetime dışarıdan baskı uygulanmasının kabul edilemez olduğunu vurguladı. Görüşme, Paris’in girişimiyle gerçekleşti. (SPUTNIK)

YALAN ÜRETMEYE DEVAM

– Ermenistan’ın “Azerbaycan helikopterini düşürdük” açıklaması, Bakü yönetiminden yapılan açıklama ile yalanlandı.

SARKİSYAN’DAN ULUSLARARASI TOPLUMA ÇAĞRI

– Ermenistan Cumhurbaşkanı Armen Sarkisyan, “Uluslararası toplum Karabağ’daki savaşı durdurmak için müdahale etmezse, Kafkasya karmaşık bir sorun haline gelecektir. Çatışmalar durmazsa Kafkasya başka bir Suriye’ye dönüşebilir” dedi.

PAŞİNYAN KAŞINIYOR

– Ortaya attıkları yalanları bir bir ortaya çıkan ancak yine de “çamur at izi kalsın” siyasetine devam eden Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, attığı yeni tweette, uluslararası toplumunun Türkiye ve Azerbaycan’ın birlikte hareket ettiğini, yabancı ülke teröristlerini Ermenistan’a karşı savaştırdıklarını gördüğünü iddia ederek, “Bu terörizm, ABD, İran, Rusya ve Fransa’yı eşit derecede tehdit ediyor” dedi.

The international community has now clearly stated that the Azerbaijani-Turkish alliance is waging war against #Artsakh and #Armenia with the help and involvement of foreign terrorist fighters. This terrorism equally threatens the United States, Iran, Russia, and France.

— Nikol Pashinyan (@NikolPashinyan) October 1, 2020

– Ermenistan ordusunun, Azerbaycan’daki sivil yerleşim birimlerine gerçekleştirdiği saldırılarda hayatını kaybeden sivil sayısı 16’ya, yaralı sayısı 55’e yükseldi.

AZERBAYCAN ORDUSU İLERLİYOR

– Azerbaycan ordusu, işgal altındaki toprakları kurtarmak için başlattığı karşı saldırıda Ermenistan ordusunun topçu bataryalarını imha etti. Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Ermenistan ordusunun topçu bataryalarına yönelik düzenlediği saldırının havadan çekilen görüntülerini paylaştı. Görüntülerde, çok sayıda topçu bataryasının vurularak imha edildiği, askerlerin ise kaçtığı görülüyor.

 

İlginizi Çekebilir

Ukrayna Rusya’ya 50 adet İHA ile saldırdı

Rusya Savunma Bakanlığı, ülkenin farklı bölgelerinde geçen gece boyunca toplamda 50 insansız hava aracının (İHA) …

Rusya’da bombardıman uçağı düştü

Interfax haber ajansının Rusya savunma bakanlığından aktardığına göre, Tu-22M3 stratejik bombardıman uçağı Cuma sabahı Rusya’nın …