22:44 Perşembe / 28 Mart 2024 | 18 Ramazan 1445

Ayasofya’da Kuran ayeti okuyan imama ‘Atatürk’e hakaretten’ suç duyurusu

Ayasofya Camii’nde Kuran’dan ayetler okuyan imam Mustafa Demirkan’a karşı suç duyurusunda bulunuldu.

Ayasofya Camii’nde Kuran’dan ayetler okuyan imam Mustafa Demirkan’a karşı suç duyurusunda bulunuldu.

Geçtiğimiz gün Ayasofya Camii’nde gerçekleştirilen hafızlık icazet törenin dua eden imam Mustafa Demirkan, Ayasofya’nın müzeye çevrilmesi ve içerisinde ibadetin engellenmesinin arkasında olanlara tepki göstermişti. Ettiği duada Mustafa Demirkan şu ifadeleri kullandı:

“Onlardan daha zalim ve kafir kim olabilir?”

“Bu ve bu gibi mabedler mabed olarak kalması için inşa edilmiştir. Öyle bir zaman geldi ki bir asır gibi bir zaman içerisinde, bu mabed-i şeriften ezan-ı Muhammediye, namaz, her şey yasaklandı ve müze haline çevrildi.”

Demirkan, sözlerine Bakara Suresinin 114. ayetini okuyarak devam etti: “Allah’ın mescidlerinde O’nun isminin anılmasını engelleyen ve o mescidlerin harap olmasına koşan (uğraşan)dan daha zalim kim vardır?”

Demirkan sözlerinin devamında: “Onlardan daha zalim ve kafir kim olabilir? Yarabbi, o zihniyetin bir daha bu ümmetin başına gelmesini mukadder buyurma.” ifadelerini kullandı.

Kuran ayetlerine suç duyurusu

Olayın medyada gündem olmasının ardından Halkın Kurtuluş Partisi (HKP), CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Eğitim İş Sendikası ve İzmir Barosu, imam Mustafa Demirkan hakkında suç duyurusunda bulundu.

Suç duyurusunda bulunan taraflar, İmam Demirkan’ın okuduğu ayetlerle “Mustafa Kemal’i ima ettiğini” öne sürüyor.

Demirkan’ın Kuran ayetleri okumasına ve herhangi bir isimden bahsetmemesine rağmen kendisine yönelik bir suç duyurusunda bulunulması dikkat çekti.

Kaynak: Mepa News

DİĞER GELİŞMELER