avustralya da kovid 19 dan olenlerin sayisi artiyor 02
avustralya da kovid 19 dan olenlerin sayisi artiyor 02

Avustralya’da Kovid-19’dan ölenlerin sayısı artıyor

Avustralya’nın Victoria ve Yeni Güney Galler (NSW) eyaletlerinde 3 kişinin daha hayatını kaybetmesiyle koronavirüsten (Kovid-19) ölenlerin sayısı 72’ye çıktı.

NSW ve Victoria Sağlık Bakanlıklarından yapılan açıklamalara göre, Kovid-19’a yakalanan biri 93, diğeri 94 yaşındaki iki kişi Sydney’de, 80’li yaşlarda bir kişi ise Melbourne kentinde yaşamını yitirdi.

Son 24 saatte 3 kişinin hayatını kaybetmesiyle Avustralya’da Kovid-19’dan ölenlerin sayısı 72’ye çıkarken, 4 bin 230 kişi de iyileşti.

Öte yandan Avustralya genelinde yaklaşık 420 bin kişiye yapılan testler sonucunda, 6 bin 606 kişiye virüs bulaştığı tespit edildi.

Yeni Zelanda’da ölü sayısı 12’ye çıktı

Yeni Zelanda Sağlık Genel Direktörü Dr. Ashley Bloomfield, ülkenin Güney Adası’ndaki Invercargill kentinde bir kişinin daha hayatını kaybetmesiyle Kovid-19’dan ölenlerin sayısının 12’ye yükseldiğini açıkladı.

Ülke genelinde bin 431 kişide virüs tespit edildiğini hatırlatan Bloomfield, bunlardan 912’sinin iyileştiğini söyledi.

Yabancıların ülkeye girişi yasaklanan Yeni Zelanda’da, 25 Mart’tan bu yana zorunlu haller dışında sokağa çıkma yasağı uygulanıyor.

İlginizi Çekebilir

Ayın sırasında Papaz’a bıçaklı saldırı

Avustralya’nın Sydney kentinde bir kilisede bıçaklı saldırı gerçekleştirildi. Kilisede ayinin yapıldığı anlarda gerçekleşen bıçaklı saldırıda …

avustralyadan_filistin_bayragi_karari_1698261247_2983

Avustralya’dan ‘Filistin bayrağı’ kararı!

Avustralya’nın Sydney kentinin güneybatısındaki Canterbury-Bankstown Belediye Meclisi, İsrail-Filistin çatışmasında ateşkes ilan edilene kadar bölgede Filistin …