47060
47060

Avrupa ekonomileri salgının etkisinden kurtuluyor

Fransa ve Avrupa’nın en büyük ekonomisi Almanya koronavirüs salgınının neden olduğu ekonomik etkilere karşı toparlanma gösteriyor.

Fransa’da Haziran ayında iş dünyası aktivitesi beklentilerin üzerinde bir toparlanma gösterdi ve PMI verileri koronavirüs salgınının kontrol altına alınması için alınan tedbirlerin etkisi ile yaşanan 3 aylık düşüşün ardından büyümeye döndüler.

Foreks’in aktardığına göre, IHS Markit tarafından hazırlanan imalat sektörü satın alma yöneticileri endeksi Haziran ayında 51,3 puana çıktı. PMI, Nisan ayında 11,1 puana kadar inmiş ve Mayıs’da 32,1 puana toparlanmıştı.

IHS Markit ekonomisti Eliot Kerr yaptığı değerlendirmede, “Son PMI verisi Fransa’nın koronavirüs krizinde tepe noktasının geçilmesi ile bir toparlanma dönemine girdiğine işaret ediyor. Sınırlamaların daha da gevşetilmesi normalleşmenin başlamasına imkan verdi. Pek çok işletme ve çalışan, özellikle imalat sektöründe, işlerine dönüyorlar” diye konuştu. Haziran ayında hizmet PMI da Mayıs ayında 31,1 puandan 50,3 puana çıktı. Beklenti 44,2 puan seviyesine toparlanacağı yönündeydi.

Avrupa’nın en büyük ekonomisi Alman ise Fransa’ya göre daha yavaş bir toparlanma gösteriyor. Almanya’da özel sektörün resesyonu Haziran ayında daha da hafifledi, ancak koronavirüsle ilişkili aksaklıklar ve belirsizlik talep üzerinde baskı yaratmaya devam ediyor.

IHS Markit’in imalat PMI verisi Haziran ayında Mayıs ayında 36,6 puandan 44,6 puana yükseldi. Beklenti ise 41.0 puana kadar bir toparlanma olacağı yönündeydi. Hizmet PMI’nın 32,6 puandan 45,8 puana çıktığı Haziran ayında bileşik PMI da 32,3 puandan 45,8 puana yükseldi.

İlginizi Çekebilir

Yasa dışı Yahudi işgalciler bedevi topluluğa saldırdı

Yahudi işgalciler, Batı Şeria’da iki Filistinli bedevi topluluğa saldırırken Filistin Dışişleri Bakanlığı, saldırıları “ABD’nin Filistinlilere …

biden-kongreyi-es-gea-erek-a-srail-in-imdada-na-yetiati-01

Arap Amerikalılardan Biden’a Gazze tokadı!

ABD’de Arap toplumun önderleri, Biden’ın kampanya direktörü ile Dearborn’da cuma günü yapılması planlanan toplantıyı iptal …