askeri komutan idlib cephelerinde gecen iki gununde olanlari ozetliyor onlar icin zor zor bir gundu 01
askeri komutan idlib cephelerinde gecen iki gununde olanlari ozetliyor onlar icin zor zor bir gundu 01

Askeri komutandan iki günün özeti: “Onlar için zor bir gündü”

Özgür kuzey cepheleri geçen iki gün içerisinde işgalci Rusya milislerinin birkaç eksenden başarısız sızma girişimlerine sahne oldu.

Girişimlerde milisler büyük oranlarda insan ve teçhizat kayıpları verdi.

Detaylarla ilgili olarak, El-Fethu’l-Mubin Operasyon odası komutanlarından Ebu Halid eş-Şami İba Haber’e yaptığı açıklamada; düşman atış noktalarını hedef aldıklarını ve net isabetler elde ettiklerini belirtti.

Eş-Şami, keskin nişancı faaliyetlerinin her geçen gün artmakta olduğunu tekit ettikten sonra, Cebeli Zaviye bölgesine bağlı Binin’de 3, Kensufra’da 1, Cubas’ta 1 işgalci milisinin keskin nişancı atışıyla etkisiz hale getirildiğini, yine batı Haleb 46. Tugay bölgesinde 2 milisin öldürüldüğünü, Kefer Battih’te ise 3 milisin yaralandığını açıkladı.

Ed-Dana mihverinde meydana gelen operasyon hakkında ise şunları söyledi: “Onlar için zor bir gündü. Tahriru’ş-Şam’a bağlı Top ve Roket birliği toplanma noktalarını ağır toplarla hedef alarak net isabetler elde etti ve düşmana büyük oranda ölü ve yaralı kayıpları verdirildi. Hala enkaz altında olanlar var.”

Devamla, Ruveyha ve Binin koruluğu cephelerinde düşman birliklerinin B9 roketi ile hedef alınması sonucu net isabetler elde edildiğini ve güneydoğu İdlib Cerade köyünde düşmanın toplanma noktasının yönlendirmeli roketle hedef alınması sonucu 4 milisin öldürüldüğünü belirtti.

Eş-Şami, Rejim milislerine, bunların yerleşim bölgelerine düzenlenen saldırılara karşı muhaliflerin askeri hazırlıklarından sadece basit bir kısmı olduğu uyarısında bulundu.

*Yayınlanan haberlerde yer alan düşünceler ve ortaya konulan fikirler veya kişiler Mira Haber’in editöryel politikasını yansıtmayabilir.

İlginizi Çekebilir

Suriye’deki koalisyon güçlerine füzeli saldırı

Bilinmeyen bir grup tarafından Suriye’de bulunan ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerinin üssüne füze saldırısı düzenlendi. Saldırıda …

Esad suikaste mi uğradı?

Suriye’de Baas rejiminin lideri Beşar Esad’ın kuzenlerinden Harun Esad ve oğlunun öldürüldüğü, Beşar Esad’ın da …