7F788 1626438403 936 w750 h518
7F788 1626438403 936 w750 h518

‘Aşı olmayana kısıtlama önerisi’ iddiasına yalanlama

 Sağlık Bakanlığı, ‘Bilim Kurulu, aşı yaptırmayanlar maç, tiyatro, sinema, alışveriş merkezi gibi mekanlara alınmasın önerisi yaptı’ haberini yalanladı.

<p>Zira AZ aşısı olanlarda antikor oranı yüzde 85 olarak belirlenirken Pfizer/BioNTech'te bu oran yüzde 98 olarak ölçüldü.</p>    <p>Başka bir deyişle Imperial College London tarafından yapılan araştırma, Oxford aşısının Pfizer/BioNTech aşısından biraz daha zayıf olabileceğini gösteriyor.</p>

 Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu’nun maç, tiyatro, sinema, alışveriş merkezi, kalabalık ve kapalı ortamlarda yapılan toplantı, düğün, kına, konser, kongre gibi etkinliklere aşı olmayanların alınmamasını önerdiği iddia edilmişti.

Önerinin Kabine Toplantısı’nda değerlendirileceği ifade edilmişti.

‘KISITLAMA’ İDDİASINA YALANLAMA

Sağlık Bakanlığı’ndan alınan bilgiye göre, Bilim Kurulu aşı olmayanlara kısıtlama olmasına yönelik herhangi bir öneride bulunmadı.

YURT DIŞINDA BENZER ÖRNEKLER VAR

Öte yandan, bazı ülkelerde aşılanma oranını artırmak için benzer uygulamalar yapılıyor. İsrail’de ‘Yeşil Geçiş’ uygulamasıyla vatandaşlar belli yerlere aşı kimliği ile girebiliyor.

Avusturya ve İsviçre’de de aşılanmış, hastalığı atlatmış ya da test sonucu negatif çıkmış kişilere yönelik benzer uygulamalar başlatıldı.

İlginizi Çekebilir

Yasa dışı Yahudi işgalciler bedevi topluluğa saldırdı

Yahudi işgalciler, Batı Şeria’da iki Filistinli bedevi topluluğa saldırırken Filistin Dışişleri Bakanlığı, saldırıları “ABD’nin Filistinlilere …

biden-kongreyi-es-gea-erek-a-srail-in-imdada-na-yetiati-01

Arap Amerikalılardan Biden’a Gazze tokadı!

ABD’de Arap toplumun önderleri, Biden’ın kampanya direktörü ile Dearborn’da cuma günü yapılması planlanan toplantıyı iptal …