asgari ucrete yuzde 300 zam 01
asgari ucrete yuzde 300 zam 01

Asgari ücrete yüzde 300 zam

Devlet Başkanı Nicolas Maduro’nun bu yıl iki kez zam yaptığı asgari ücrette yine artışa gidildi ama 1 Mayıs’ta açıklanan bu zam, halkın 1 kilo et almasına bile yetmeyecek.

Uluslararası yaptırımların merkezinde olan, yakın tarihinin en kötü ekonomik krizini yaşayan ve enflasyon oranı konusunda tüm dünyada ilk sırada bulunan Venezüella’da yeterli olmasa da bu durumla başa çıkabilmek için yeni bir adım atıldı.

Çalışma Bakanı Eduardo Pinate, başkent Caracas’taki 1 Mayıs İşçi Bayramı etkinliğinde, asgari ücretin yaklaşık 3 katına çıkarılacağını açıkladı.

Böylece 1.8 milyon bolivar (yaklaşık 1 dolar) olan asgari ücret 7 milyon bolivara (2.50 dolar) çıkmış oldu. Ülkede etin kilosu yaklaşık 3.75 dolar.

Pinate, memurlara verilecek gıda takviyesiyle birlikte asgari ücretin 3.50 dolara çıkacağı ‘müjdesini’ de verdi. Venezüellalılar bu parayla 1 kilogram peynir ve 1 litre süt alabiliyor.

Dünyanın en yüksek enflasyonu

IMF’nin verilerine göre yüzde 5500 enflasyon ile Venezuela dünyada en yüksek enflasyon oranına sahip ülke.

Son 7 yılda ekonomisi yüzde 90 küçülen Venezuela yakın tarihin en ağır ekonomik krizlerinden birini yaşıyor.

Venezuela Merkez Bankası’nın (BCV) yayımladığı verilere göre ülke 2020 yılını yüzde 2.959,8 enflasyon oranıyla kapattı. Son 5 yılda her 6 kişiden biri göç etmek zorunda kaldı.

İlginizi Çekebilir

Yasa dışı Yahudi işgalciler bedevi topluluğa saldırdı

Yahudi işgalciler, Batı Şeria’da iki Filistinli bedevi topluluğa saldırırken Filistin Dışişleri Bakanlığı, saldırıları “ABD’nin Filistinlilere …

biden-kongreyi-es-gea-erek-a-srail-in-imdada-na-yetiati-01

Arap Amerikalılardan Biden’a Gazze tokadı!

ABD’de Arap toplumun önderleri, Biden’ın kampanya direktörü ile Dearborn’da cuma günü yapılması planlanan toplantıyı iptal …