07:34 Cuma / 29 Mart 2024 | 19 Ramazan 1445

Almanya’daki Hayır Sever Türkler

Almanya’da Diyanet İşleri Türk İslam Birliğine (DİTİB) bağlı dernek üyeleri, maske dikip ücretsiz dağıtmaya başladı.

Köln’de genel merkezi bulunan DİTİB’e bağlı Bad Kreuznach, Betzdorf, Lemgo, Oberhausen-Osterfeld, Rheinböllen, Völklingen ve Werl Cami Derneklerinin kadınlar kolu üyeleri, toplum sağlığı ve toplumsal sorumluluk bilinciyle diktikleri maskeleri şehir hastanelerine, yaşlı bakımevlerine, eczanelere, emniyet ve itfaiye teşkilatlarına, esnaf ve komşularına ücretsiz dağıtıyor.

DİTİB Bad Kreuznach Merkez Camii Kadınlar Kolu Başkanı Nazmiye Ceyhan, bir grup gönüllü ile özellikle bulundukları bölgedeki hastane personeli ve diğer ihtiyacı olanlar için maske diktiklerini ve olumlu geri dönüşler aldıklarını belirtti.

Amacımız topluma ve insanlara faydalı çalışmalar yapmak”

Ceyhan, “Peygamber Efendimizin ‘İnsanların en hayırlısı insanlara faydalı olandır’ hadisi şerifinden esinlenerek yola çıktık. Amacımız topluma ve insanlara faydalı çalışmalar yapmak. Kadınlar kolu üyelerimizin evlerinde ürettikleri maskeleri ücretsiz olarak dağıtıyoruz. Bu süreçte birlik ve beraberliği ön planda tutmalıyız” dedi.

Virüs salgınının önlenmesine bir nebze de olsa katkı sunmak istediklerini dile getiren Ceyhan, dünya çapında virüs salgınının yaşandığı bu zor günleri hep birlikte bir an önce atlatmanın en büyük dilekleri olduğunu söyledi.

DİĞER GELİŞMELER