o-partinin-ada-kara-ama-ata-irka-a-salda-ra-na-n-ses-kaya-tlara-ortaya-a-a-kta-01

O partinin adı karışmıştı; ‘Irkçı’ saldırının ses kayıtları ortaya çıktı

Koç Üniversitesi’nde “ırkçı saldırıya” uğrayan F.B.’nin avukatı Alper Sarıca, ellerindeki ses kayıtlarına rağmen, savcılığın Hasan Ege Karanfil’in ifadesini dahi almadığını belirtti. 

Koç Üniversitesi’nde burslu okuyan öğrencinin Kürd ve Alevi olduğu için odasında kalan diğer iki öğrencinin saldırısına uğradığı ortaya çıktı.

o-partinin-ada-kara-ama-ata-a-rka-a-salda-ra-na-n-ses-kaya-tlara-ortaya-a-a-kta-01
Saldırıya uğrayan öğrenci F.B.

o-partinin-ada-kara-ama-ata-a-rka-a-salda-ra-na-n-ses-kaya-tlara-ortaya-a-a-kta-04

Zafer Partisi sempetizanı

TÜBİTAK birincisi, üniversite öğrencisi F.B.’yi yüzünden ve karnından yaralayan, kızgın ütüyle saldırıp ırkçı söylemlerle hakaretler eden, öğrencilerden birinin Zafer Partisi ile ilişkili olduğu mahkemeye sunulan ses kayıtlarında yer alıyor.

o-partinin-ada-kara-ama-ata-a-rka-a-salda-ra-na-n-ses-kaya-tlara-ortaya-a-a-kta-03

 

Saldırganlardan biri F.B.’ye, “Siz kader olarak, Yahudilerle birbirinize çok benzeşiyorsunuz. Zafer Partisi iktidarında benzer şeyler yaşayacaksınız” ifadelerini kullandığı görülüyor.

‘Irkçı olay’ gündeme geldikten sonra Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, saldırgan Hasan Ege Karanfil’i savunmuş ve F.B.’yi “cinsel saldırı” ile suçlamıştı.

o-partinin-ada-kara-ama-ata-a-rka-a-salda-ra-na-n-ses-kaya-tlara-ortaya-a-a-kta-02
Saldırgan Hasan Ege K.

Belgeler paylaşıldı

o-partinin-ada-kara-ama-ata-a-rka-a-salda-ra-na-n-ses-kaya-tlara-ortaya-a-a-kta-01 o-partinin-ada-kara-ama-ata-a-rka-a-salda-ra-na-n-ses-kaya-tlara-ortaya-a-a-kta-02

Haberi yapan gazeteci ses kayıtlarını paylaştı. Ses kayıtlarında şüphelilerden birinin F.B.’ye “Kürt olması kötü bir şey değil ki Kürt olup kendisini Türklerle eşit görmesi kötü bir şey” dediği belgelendi.

Hasan Ege Karanfil, F. B.’ye yönelik “Türkiye’nin, belli bir noktadan sonraki Doğusu olduğu gibi ateşe verilse…” diye konuşuyor.

Etnik kimliği için ise, “Alt ırksınız. İtlaf edilmeniz lazım. Köle olduğunuzu kabullenmelisiniz. İtaat etmek zorundasınız. Seni bu odadan istemiyoruz. Buradan gitmezsen seni öldürürüz ” şeklinde saldırıda bulunuyor.

Avukatı sessizliğini bozdu

Konuyla ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatılmasının ardından,  F.B.’nin avukatı Alper Sarıca X hesabından yaptığı açıklama ile sessizliğini bozdu.

Ses kayıtları ve yaralamaya rağmen 1 aydan fazla bir süredir, savcılığın Hasan Ege Karanfil’in ifadesini dahi almadığını belirtti.

Sarıca; “Koç Üniversitesi’nde Müvekkilimin uğradığı ırkçılığı ve canına kast edilmesini perdelemek için faillerce uydurulan “cinsel saldırı iddiası” hakkında disiplin kurulunca iddiaya itibar edilmediğine ve müvekkile ceza VERİLMEDİĞİNE dair karar.. Birisine istediğiniz her türlü eziyeti yapıp sonra da bana sarkıntılık yaptı demek sizi kurtarmaz. (Savcılık dosyasında da üniversite kayıtlarında da bu iddiayı çürüten pek çok somut delil mevcut. Önceki tweetlerimde izah ettim.)”

Saldırganların cinsel saldırı iddiası gerekçesiyle saldırıya uğrayan müvekkili hakkında adli kontrol kararı verildiğini aktaran Sarıca, “Oysa aynı savcılık canını zor kurtaran, ırkçılığa uğrayan müvekkilim için sırf faillerin soyut iddiaları nedeniyle adli kontrol kararı verdirdi ve kaldırılması taleplerimizi reddetti” dedi.

“Üniversiteye girişi yasaklandı”

Koç Üniversitesi’nin F.B’nin üniversiteye girişini yasakladığını duyuran Sarıca, “Irkçılığa uğrayan, canına kastedilen müvekkilimin Koç Üniversitesi tarafından 1 ay süreyle okula ve binalara girişi yasaklandı. Bizzat gidip hukuk müşavirliğine delileri sunup anlatmama rağmen sınavlarına bile alınmadı. Telafi sınavı da açılmadı. Şimdi de kaydını dondur diyorlarmış. Başınıza benzer bir olay gelirse üniversitenizde güvende olduğunuzu ve hak ettiğiniz adil muameleyi göreceğinizi düşünmüyorum.

Not: Üniversite yurt disiplin kurulu müvekkil hakkında cinsel saldırı iddiası sübut bulmadığından müvekkile ceza VERİLMEMESİNE karar verdi” şeklinde durumu anlattı.

Avukat Sarıca, Koç Üniversitesi’nin X hesabından konuya dair yapılan açıklamayı alıntılayarak şunları paylaştı;

“29 Kasım’da rektörünüze ulaşmaya çalıştım. Konuyu izah ettim. Sekreteri bana vakit ayıramayacağını iletti. 1 Aralık’ta üniversitenize geldim. Hukuk müşavirliğinizle 1 saat toplantı yaptım. Ses kayıtlarını dinlettim ve verdim. Müvekkilimi 1 ay boyunca binalarınıza almadınız sınavlarına sokmadınız. Yurt müdürlüğü cinsel saldırı nedeniyle ceza verilmemesine karar verdi. Şimdi kendisine telafi sınavı açılamayacağı söylenip, kaydını dondur bence deniyor. Olaydan sonra yüzündeki kesik hastanenizde estetik tedavisini yaptınız (size yansıyacak diye) ama başka hiçbir şeyle ilgilenmediniz. Mağdurla faili aynı kefeye koydunuz. Hasan E. K. ya bugüne kadar hiçbir yaptırım uygulamadınız. Yazıklar olsun. Koç Üniversitesi”

Kaynak: Mira Haber 

İlginizi Çekebilir

Cami imamı silahlı saldırıda öldürüldü

Hatay’da bir imam, sabah namazı için camiye gittiği sırada husumetli komşusu tarafından öldürüldü. Cinayet zanlısı …

İsrail askerleri Kur’an’ı Kerimleri toplayıp yaktı!

Ahlaksız İsrail askerleri, Gazze’de terk edilmiş evlerden topladıkları Kuran-ı Kerimleri sokak ortasında yaktı  Hiçbir kutsala …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir