alman medyasinin itirafi turklere tehdit fayda vermiyor 01
alman medyasinin itirafi turklere tehdit fayda vermiyor 01

Alman medyasının itirafı: Türklere tehdit fayda vermiyor!

Alman medyası gerçeği böyle duyurdu: Türkiye tehditlere boyun eğmiyor

Türkiye, Başkan Erdoğan liderliğinde dış politikada kararlı adımlarıyla tüm dünyanın dikkatini çekti. Başta S-400 olmak üzere, Doğu Akdenizdeki sondaj çalışmalarında türlü baskı ve oyunlara rağmen kararından vazgeçmeyen Türkiye, Alman medyasında paniğe neden oldu. Başkan Erdoğan’ın, Türkiye’yi bölgesel bir güç haline getirdiğini aktaran Alman gazete Tagesspiegel, bu güç sayesinde AB ve ABD’den bağımsız olarak aldığı kararlarla dış politika konusunda hiçbir ülkeye taviz vermeyen bir yol izlediğini söyledi.

Son dakika | Alman medyası gerçeği böyle duyurdu: Türkiye tehditlere boyun eğmiyor

Türkiye’nin dış politikada bağımsız kararları Alman medyasında endişeyle karşılanıyor.

Alman Tagesspiegel, son yayınladığı analizde, Türkiye’nin ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dış politika konusunda attığı kararlı adımları inceleyen bir yazıya yer verdi.

Erdoğan’ın, Türkiye’yi bölgesel bir güç haline getirdiğini aktaran Tagesspiegel, bu güç sayesinde AB VE ABD’den bağımsız olarak aldığı kararlarla dış politika konusunda hiçbir ülkeye taviz vermeyen bir yol izlediğini söyledi. Erdoğan yaptırım tehditlerinden etkilenmiyor” başlıklı haberde, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın politik gücüne dair oldukça ses getiren ifadelere yer verildi.

TEHDİTLER FAYDA ETMEDİ
Rusya’dan S-400 alan ülkenin, NATO müttefiklerinin itirazlarına aldırmadığını ve yaptırım sözlerinden etkilenmediğini belirten Alman gazete, Türkiye’nin aynı bağımsız ve kararlı tavrı Akdeniz’deki sondaj çalışmalarında da izlediğini söyledi.

Bölgedeki çıkarlarının zarara uğrayacağı korkusuyla neredeyse tüm devletlere Türkiye’ye karşı yardım çağrısında bulunan Yunanistan’ın, ABD’nin de desteğini aldığını belirten yazı, Erdoğan’ın buna rağmen kararlılıkla sondaj çalışmalarına da devam ettiğine yer verdi.

BAĞIMSIZ DIŞ POLİTİKA VURGUSU
Yazıda ayrıca “Erdoğan, Türkiye’yi AB veya ABD tarafından idare edilmesi gereken bir güç olarak görmüyor” ifadeleriyle Türkiye’nin bağımsız politikasına vurgu yapıldı.

.

İlginizi Çekebilir

Cami imamı silahlı saldırıda öldürüldü

Hatay’da bir imam, sabah namazı için camiye gittiği sırada husumetli komşusu tarafından öldürüldü. Cinayet zanlısı …

İsrail’in enerji ortağı Zorlu’ya Bahçeşehir’de soğuk duş!

İsrail’le pek çok alanda ticari ortaklığı olan ve bu nedenle aylardır protestoların hedefi olan Zorlu …