14:52 Cuma / 19 Nisan 2024 | 10 Şevval 1445

Alman büyükelçi: Türkiye, yakında AB’nin sopasını görecek

'nın Büyükelçisi Ernst Reichel, “'nin yakında Birliği () Konseyi'nin sopasını göreceğini” söyledi.

Ülkesinin AB Dönem Başkanı olduğunu hatırlatan Ernst Reichel, 24-25 Eylül'deki AB Zirvesi'nde Türkiye'ye yaptırım uygulanmasının gündemde olduğunu belirtti.

Greek City Times sitesinin haberine göre Yunanistan Parlamentosu Avrupa Daimi Komitesi'nde konuşan Reichel, “Karşımızda zor bir komşu var. Bu bir sorun çünkü sadece Türkiye değil başka bir zorlu komşu olan Rusya da var. Türkiye'yi ikna etmek zorundayız. Mesele nasıl ikna edeceğimiz. Bence doğru cevap havuç ve sopa yaklaşımı. 'nin ç yakında Türkiye'ye sopasını göstereceğini söylemek istiyorum” dedi.

Ernst Reichel

Alman Büyükelçi konuşmasına şöyle devam : “Zorlu bir dönemden geçiyoruz. Almanya dönem başkanlığı için Türkiye meselesi çok önemli. Bu mesele dönem başkanlığımıza başlarken sunduğumuz raporda yer almıyor. Çünkü zaman içinde işler değişti.”

“ORUÇ REİS'İN ÇEKİLMESİ BAŞARI”

Almanya Başbakanı Angela Merkel ve Dışişleri Bakanı Heiko Maas'ın konuyla yakından ilgilendiğini belirten Reichel şunları söyledi: “Başbakan askeri çatışmanın önlenmesini, gerilimin azaltılmasını ve deniz yetki alanlarının çıl bir şekilde belirlenmesini kişisel meselesi olarak görüyor. Ve şimdiye kadar da bir miktar başarı elde etti. gemisi Oruç Reis geçen hafta sonu Meis'ten çekildi. Başarabilirsek yakında bir sonraki aşama olan istikşafi görüşmelere geçeceğiz.”

KAYNAK: BBC TÜRKÇE