bYLXP_1705412640_0928

Mossad’ın kirli planı! Yahudi gruplar Kıbrıs’a yerleşiyor

Son günlerde konuşulan Mossad istihbaratının Kıbrıs’taki faaliyetlerine uzman isimden çarpıcı yorumlar geldi. Güney Kıbrıs’ta bulunan üslerden, istihbarat ve casusluk gibi faaliyetlerin olduğu iddialarından sonra gözler adaya çevrildi

İsrail’in istihbarat ekibi Mossad’ın, Ortadoğu’daki casusluk faaliyetleri kapsamında bir çok farklı ülkede çeşitli çalışmalar yaptığı öğrenilmişti.

En son Türkiye’de 34 Mossad ajanı yakalanıp tutuklandı. Yeni bir iddiaya göre Mossad ekiplerinin Kıbrıs’ın güneyinde bulunan askeri üslerden casusluk faaliyetleri yaptığı gündeme geldi. Güney Kıbrıs’ta bulunan Ağrotur ve Dikelya üslerinde konuşlanan Mossad ajanları, iddiaya göre faaliyetlerini bu üslerden yürütüyor. 

“ABD VE İNGİLİZ ORDULARI İSRAİL’İN KİLİT ORTAKLARIDIR”

Kıbrıs’ın bölgedeki genel güvenlik durumunu etkileyebilme kapasitesine sahip olmasına dikkat çeken dikkat çeken Prof. Dr. İsmail Şahin şöyle devam etti:

Kıbrıs adası İsrail’in güvenliği açısından stratejik bir yer. İsrail yaklaşık yarım asırdır adada etki sahibi olabilmek için yoğun bir diplomasi yürütüyor. Kıbrıs’la ilgili konuşurken adanın 360 derece etrafını düşünerek hareket etmek gerekiyor. Bu bağlamda adanın konumu, bölgesel deniz yollarının kesişim noktasında olması ve çeşitli ülkeler arasında önemli bir transit rota oluşturması nedeniyle stratejiktir. Dahası Kıbrıs bölgede sabit bir uçak gemisi gibidir.

Dolayısıyla bölgedeki genel güvenlik durumunu etkileyebilme kapasitesine sahiptir. Mesela İngiltere, adanın güneyinde sahip olduğu iki askeri üs vasıtasıyla yıllardır Amerika’nın Orta Doğu’daki askeri operasyonlarına destek sunuyor. Yine Orta Doğu’da, Gazze’deki saldırılardan açıkça da görüleceği üzere, ABD ve İngiliz orduları İsrail’in kilit ortaklarıdır. Kıbrıs’taki İngiliz üsleri her ne kadar kamuoyuna “İngiliz üsleri” olarak sınırlandırılmış bir şekilde servis edilse de bu üslerin ABD’nin Orta Doğu ve Doğu Akdeniz’deki çıkarlarına hizmet eden askeri varlıklar olduğu bilinen bir gerçektir.

Adadaki Ağrotur (Akrotiri) üssü Orta Doğu ve Kuzey Afrika’daki askeri operasyonlarda etkin bir rol üstlenirken bir diğer üs olan Dikelya’da Orta Doğu ve Kuzey Afrika’ya yönelik istihbarat ve casusluk faaliyetleri yürütülmektedir.

“YAHUDİLER İRİLİ UFAKLI GRUPLAR HALİNDE KIBRIS’A YERLEŞMEKTEDİR”

İsrail’in gelecekte adadaki vatandaşları üzerinden yakın gelecekte bir hak talebi içine girebilme ihtimalini dile getiren Prof. Dr. İsmail Şahin şunları ifade etti:

Kıbrıs zihinsel olarak Orta Doğu’nun uzağında yer alan bir ada olarak düşünülse de aksine tam merkezindedir. Orta Doğu’yu tüm yönleriyle kontrol edebilme ve denetim altında tutabilme gibi öne çıkan özellikleri bulunan Kıbrıs’ta İsrail’in nüfus ve nüfuz olarak güçlenmesi, dini motivasyon kadar yukarıdaki stratejinin bir yansıması olarak değerlendirilmelidir. İsrail’in Kıbrıs’ın her iki tarafında giderek güçlendiği gözle görülür bir gerçektir. Hem Kuzey’de hem de Güney’de Yahudi nüfusu ve mülkiyeti hızla artmaktadır. Sadece İsrail’den değil dünyanın birçok ülkesinden Yahudiler irili ufaklı gruplar halinde Kıbrıs’a yerleşmektedir.

İsrail’in çok uzun olmayan bir gelecekte adadaki vatandaşları ya da soydaşları üzerinden bir hak ve sorumluluk talebini gündeme taşıyacağı şimdiden bellidir. O yüzden İsrail ve onu destekleyen diğer örgütler ve devletler, Yahudilerin adada çoğalmasını, mülk edinmesini ve örgütlenmesini teşvik etmeye devam edeceklerdir. Bu durumun “Vadedilmiş Topraklar” ile bir ilgisinin olup olmadığı tartışmalı bir konudur. Bildiğim kadarıyla Kıbrıs ne İncil’de ne de Tevrat’ta bahsi geçen “Vadedilmiş Topraklar” içerisindedir. Ancak göz ardı edilmemesi gereken husus, Kıbrıs’ın Vadedilmiş Topraklar’ın güvenliğinde oynayacağı üst düzey roldür. Şayet İsrail Siyonist bir plan dahilinde Vadedilmiş Topraklar’a ulaşmayı hedefliyorsa o vakit bu toprakların ve sınırların güvenliği için Kıbrıs’ta da bulunmayı ihmal etmeyecektir. Bu, jeopolitik bir gerçekliktir.

 

İlginizi Çekebilir

İşgalciler dökülmeye başladı! İkinci istifa geldi

İşgalci İsrail Ordusunda İkinci İstifa Geldi, Merkez Komutanlığı Başkanı da Görevinden Ayrılıyor İşgalci İsrail ordusunda …

İşgalci İsrail’de üst düzey istifa!

İşgalci İsrail’de yönetim krizi derinleşiyor. İsrail Askeri İstihbarat Şefi Tümgeneral Siyonist Aharon Haliva, 7 Ekim …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir