Afganistan'da yüzlerce erkek başörtüsü için yürüdü
57764

Afganistan’da yüzlerce erkek başörtüsü için yürüdü

Afganistan'ın başkenti Kabil'de erkeklerden oluşan göstericiler, ülkede başörtüsünün hedef alındığı protesto gösterilerini kınadı.

Afganistan'ın başkenti Kabil'de erkeklerden oluşan göstericiler, ülkede başörtüsünün hedef alındığı protesto gösterilerini kınadı.

Üç yüzden fazla erkek göstericinin başkent Kabil'de düzenlediği gösterilerde, geçtiğimiz günlerde başkentte birkaç kadın göstericinin başörtüsü ve burka yaktığı gösteriler kınandı.

"Ölsek de başörtüsünü savunuyoruz" sloganları atan kalabalık, Afganistan'da İslami bir yönetimi desteklediklerini ifade etti.

Ne olmuştu?

Başkent Kabil'de geçtiğimiz günlerde bir grup kadın tarafından gerçekleştirilen protesto gösterilerinde başörtüsü ve burka yakılmış ve ayaklar altına alınmıştı.

Kaynak: Mepa News

*Yayınlanan haberlerde yer alan düşünceler ve ortaya konulan fikirler veya kişiler Mira Haber’in editöryel politikasını yansıtmayabilir.