04:39 Cuma / 29 Mart 2024 | 19 Ramazan 1445

Afganistan’da kadın savaş ağası Taliban’a katıldı

Afganistan'ın kuzeyinde bir kadın savaş ağasının Taliban'a katıldığı bildirildi.

Taliban ile ABD arasında imzalanan anlaşma çerçevesinde, Afganistan barış görüşmeleri devam ederken ülke içerisinde Taliban'a katılımların da dikkat çektiği bir döneme adım atıldı.

Afganistan'ın farklı bölgelerinden Taliban'a katılımların arttığı bu dönemde bir haber de başkent Kabil'in kuzeyindeki Bağlan vilayetinden geldi.

Vilayete bağlı Nahrin ilçesine bağlı Sacano köyünde bir grup silahlı milisin komutanı olan "Kumandan Kaftar" isimli kadın savaş ağasının bölgedeki Taliban güçlerine katıldığı bildirildi.

Yerel haber kaynakları tarafından aktarılan bilgilere göre "Kumandan Kaftar" isimli kadının, beraberindeki silahlı güçlerle birlikte Taliban saflarına geçtiği aktarıldı.

Taliban doğruladı

Taliban'ın askeri sözcüsü Zebihullah Mücahid tarafından sosyal medya ağları üzerinden yapılan açıklamada da "Kumandan Kaftar" isimli kadın savaş ağasının Taliban güçlerine katıldığı doğrulandı.

Mücahid'in açıklamasında, "Kumandan Kaftar ve beraberindeki silahlı güçler mücahitlerin saflarına katılmıştır" ifadeleri yer aldı.

Taliban ile ABD arasında Katar'ın başkenti Doha'daki barış görüşmeleri sürerken, Afganistan'da Taliban güçlerine katılımın arttığı ifade ediliyor.

Eski Kabil hükümeti askeri güçleri ve bazı eski siyasi isimler ile kanaat önderlerinin Taliban'a katılım sağladığı ifade edilirken, uzmanlar Taliban'ın yeniden ülke içerisinde eski gücüne dönmeye başladığını, bu nedenle harekete katılımın arttığını ifade ediyor.

Kaynak: Mepa News

DİĞER GELİŞMELER