51679
51679

Afganistan’da 2 kadın hakim silahlı saldırı sonucu öldü

Afganistan'ın başkenti Kabil'de yaklaşık 3 aydır devam eden suikastlara bir yenisi daha eklendi.

Afganistan'ın başkenti Kabil'de yaklaşık 3 aydır devam eden suikastlara bir yenisi daha eklendi.

Kabil'de bugün sabah saatlerinde iki kadın hakimi taşıyan araç silahlı saldırıya uğradı.

Anayasa Mahkemesi Sözcüsü Ahmed Fehim Kavim tarafından yapılan açıklamaya göre, 2 kadın Anayasa Mahkemesi hakimi, silahlı saldırıda öldürüldü.

Taliban, saldırıyla bir ilgilerinin olmadığını açıklarken, olayın sorumluluğunu henüz üstlenen olmadı.

Scene of the assassination

— Dr. Drexluddin Khan Spiveyzai (Drexy Baba) (@RisboLensky)

Son dönemde başkent Kabil'de bombalı saldırılarda ciddi bir artış yaşandığı ve genellikle Kabil hükümeti bağlantılı hedeflerin yanı sıra sivil hedeflerin de vurulduğu göze çarpıyor. Bu kapsamda bazı milletvekilleri, din adamları, gazeteciler ve sivil yetkililer, özellikle araçlarına yerleştirilen patlayıcılarla hedef alınıyor.

Yaklaşık 3 ay önce Kabil hükümetinin üst düzey isimlerinden olan, Afganistan Devlet Başkanı Birinci Yardımcısı Emrullah Salih, Kabil şehrinin güvenliğini bizzat üstlendiğini duyurmuştu. Salih'in görevi üstlenmesinin ardından saldırılarda ciddi bir artış yaşandı.

Kaynak: Mepa News

*Yayınlanan haberlerde yer alan düşünceler ve ortaya konulan fikirler veya kişiler Mira Haber’in editöryel politikasını yansıtmayabilir.

İlginizi Çekebilir

Yasa dışı Yahudi işgalciler bedevi topluluğa saldırdı

Yahudi işgalciler, Batı Şeria’da iki Filistinli bedevi topluluğa saldırırken Filistin Dışişleri Bakanlığı, saldırıları “ABD’nin Filistinlilere …

biden-kongreyi-es-gea-erek-a-srail-in-imdada-na-yetiati-01

Arap Amerikalılardan Biden’a Gazze tokadı!

ABD’de Arap toplumun önderleri, Biden’ın kampanya direktörü ile Dearborn’da cuma günü yapılması planlanan toplantıyı iptal …