afgan cumhurbaskani ndan taliban a karsi saldiriya gecme emri 01
afgan cumhurbaskani ndan taliban a karsi saldiriya gecme emri 01

Afgan Cumhurbaşkanı’ndan Taliban’a karşı saldırıya geçme emri

Gani, televizyonda yaptığı konuşmasında, “Tüm güvenlik güçlerine, savunma pozisyonunu sonlandırmalarını ve saldırı pozisyonuna geçerek, düşmana karşı operasyonları başlatmalarını emrediyorum” dedi.

Taliban, Şubat ayında Washington ile ABD kuvvetlerinin Afganistan’dan çekilmesi, şiddeti azaltmak ve Afgan hükümeti ile müzakere sürecini başlatmak için bir anlaşma imzalamıştı. Ancak Taliban’ın saldırıları anlaşmanın imzalanmasından sonra arttı. Reuters haber ajansının ulaştığı verilere göre, Taliban 45 gün içinde 4.500’den fazla saldırı gerçekleştirdi.

Afgan hükümetinin bir parti olmadığı. Kanıt, anlaşmanın kırılgan olduğunu, baskı altında olduğunu ve Taliban şiddetinin arttığı ve Kabil hükümetinin uzlaşmazlığıyla siyasi bir kilitlenme ile karşı karşıya olduğunu belirtti.

ABD Savunma Bakanı Mark Esper, Taliban ve Afgan hükümetini ülkede barışı tesis etmede ciddi olmamakla suçladı. Esper, Afgan hükümetinin taraf olmadığı, Taliban ile ABD arasında imzalanan anlaşma uyarınca, silahlı hareketin yükümlülüklerini yerine getirmediğini belirtti. Esper, “yapılan anlaşmanın kırılgan ve baskı altında olduğunu ve Taliban’ın şiddeti giderek artırması, Kabil hükümetinin ise uzlaşmazlığı nedeniyle anlaşmanın siyasi bir kilitlenme ile karşı karşıya bulunduğunu ifade etti.

İlginizi Çekebilir

Yasa dışı Yahudi işgalciler bedevi topluluğa saldırdı

Yahudi işgalciler, Batı Şeria’da iki Filistinli bedevi topluluğa saldırırken Filistin Dışişleri Bakanlığı, saldırıları “ABD’nin Filistinlilere …

biden-kongreyi-es-gea-erek-a-srail-in-imdada-na-yetiati-01

Arap Amerikalılardan Biden’a Gazze tokadı!

ABD’de Arap toplumun önderleri, Biden’ın kampanya direktörü ile Dearborn’da cuma günü yapılması planlanan toplantıyı iptal …