adalet bakanliginda bassavciliklara ve istinaf mahkemelerine kritik mesaj 01
adalet bakanliginda bassavciliklara ve istinaf mahkemelerine kritik mesaj 01

Adalet Bakanlığından başsavcılıklara ve istinaf mahkemelerine kritik mesaj

Adalet Bakanlığınca, yeni adli yıl dolayısıyla başsavcılıklara gönderilen koronavirüs tedbirlerine ilişkin yazıya göre, hizmet binalarındaki insan sirkülasyonlarının azaltılması, fiziki temasın en aza indirilmesi amacıyla ön büro faaliyeti artırılacak.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’ün imzasıyla iletilen yazıda, Covid-19 salgını ile mücadele çerçevesinde tüm kamuda olduğu gibi adalet hizmetleri alanında da Sağlık Bakanlığının ve Koronavirüs Bilim Kurulu’nun tavsiyeleri doğrultusunda birtakım önlemler alındığı bildirildi.

Covid-19 tanısı konulan ya da temaslı olması nedeniyle izlenen personele ilişkin işlemler gecikmeden yapılacak, bu personelin tedavi süreçlerindeki ihtiyaçları da takip edilecek.

Çalışma alanlarında bulunacak kişi sayısının kılavuzdaki esaslara uygun olması sağlanacak, kılavuzda yer alan önlemlerin hayata geçirilmesi için gereken hijyen malzemeleri ile ekipmanlar tedarik edilecek.

Tutukluların ceza infaz kurumlarından adliyelere nakilleri sırasında gerekli önlemler titizlikle alınacak, icra ve iflas dairelerinde kalabalıklaşmayı ve uzun süre beklemeyi önleyecek, vatandaşlar ve avukatların işlerini kolaylaştıracak tedbirler hayata geçirilecek.

Adliyelere maskesi olmayan hiç kimse alınmayacak. Herhangi bir iş ve işlemi olduğunu ispat edemeyenlerin adliyeye girişine izin verilmeyecek. Giriş kapılarında ateş ölçümü yapılarak, ateşi 38 dereceyi geçenler içeri alınmayıp sağlık kurumuna yönlendirilecek. Adliyedeki insan sirkülasyonunu kontrol altında tutmak için aynı anda 10 metrekareye bir kişi bulunacak şekilde giriş izni verilecek.

Fiziki teması en aza indirmek için ön büroların faaliyetleri artırılacak.

Adalet bakanlığından esnek çalışma genelgesi

Genelgede, esnek çalışmaya dair yetki birim amirlerine bırakılarak, esnek çalışmanın iş ve personel durumu gözetilerek ve hizmeti aksatmayacak şekilde yapılması istendi.

 

İlginizi Çekebilir

Yasa dışı Yahudi işgalciler bedevi topluluğa saldırdı

Yahudi işgalciler, Batı Şeria’da iki Filistinli bedevi topluluğa saldırırken Filistin Dışişleri Bakanlığı, saldırıları “ABD’nin Filistinlilere …

biden-kongreyi-es-gea-erek-a-srail-in-imdada-na-yetiati-01

Arap Amerikalılardan Biden’a Gazze tokadı!

ABD’de Arap toplumun önderleri, Biden’ın kampanya direktörü ile Dearborn’da cuma günü yapılması planlanan toplantıyı iptal …