15:50 Perşembe / 28 Mart 2024 | 18 Ramazan 1445

Abu Dabi ve Dubai’de patlama

Birleşik Arap Emirlikleri’nde iki farklı şehirde meydana gelen patlamada toplam 3 kişi öldü, birçok kişi yaralandı. Patlamanın biri başkent Abu Dabi’de diğeri ise turistlerin uğrak yeri Dubai’de gerçekleşti.

Ulusal basın, Abu Dabi’de Rashid Bin Saeed sokağında bulunan KFC ve Hardees restoranlarının patlama sonucu büyük zarar gördüğünü, iki kişinin ise hayatını kaybettiğini yazdı.

Polis halkın bölgeden uzaklaştırıldığını duyurdu. Abu Dabi hükümeti İletişim ofisi, patlamanın ‘yakıt ikmali sonrasında gaz konteyneri bağlantısının yanlış hizalanmasından dolayı” kaynaklandığını ifade etti.

Patlama havalimanına giden yol üzerinde gerçekleşti. Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump’ın damadı Jared Kushner liderliğindeki bir İsrail-Amerikan heyeti, İsrail ile Birleşik Arap Emirlikleri arasındaki ‘ilk doğrudan ticari uçuş’ için bugün Tel Aviv’den Abu Dabi’ye uçtu. Birleşik Arap Emirlikleri ile İsrail 13 Ağustos tarihinde ilişkileri normalleştireceklerini duyurmuştu.

Öte yandan Dubai’de erken saatlerde bir restoranda gaz tüpünün patlaması sonucu bir kişi hayatını kaybetti.

The National gazetesi, Dubai’deki patlamanın binanın zemin katına zarar veren bir yangına neden olduğunu yazdı. Yangının yaklaşık 30 dakika içinde kontrol altına alındığı belirtildi.

DİĞER GELİŞMELER