50095
50095

ABD’ye ait Global Hawk Azerbaycan-Ermenistan sınırında

ABD'ye ait bir insansız hava aracının Azerbaycan-Ermenistan sınır hattında uçuş yaptığı aktarıldı.

ABD'ye ait bir insansız hava aracının Azerbaycan-Ermenistan sınır hattında uçuş yaptığı aktarıldı.

ABD Hava Kuvvetleri'ne ait olduğu belirtilen bir RQ-4B Global Hawk, Karadeniz üzerinde Kırım ve Rusya açıklarında keşif görevi icra ettikten sonra, Gürcistan üzerinden Azerbaycan-Ermenistan sınır hattına yaklaştı.

RQ-4B Global Hawk tipi nsansız hava aracı, bir süre bölgede gözlemlerine devam etti.

Sınır hattında, özellikle Dağlık Karabağ üzerinde Eylül ayı sonundan bu yana çatışmalar yaşanıyordu.

İran'ın düşürdüğü İHA

Azerbaycan-Ermenistan sınır hattında görüntülenen ABD'ye ait RQ-4B Global Hawk tipi bir insansız hava aracının, geçtiğimiz yıl haziranda İran tarafından Umman Körfezi'ne kıyısı olan Hürmüzgan eyaletine bağlı Kuhmubarek kenti açıklarında İran Devrim Muhafızları tarafından düşürüldüğü açıklanmıştı.

abd-iha.jpeg

RQ-4 Global Hawk, ABD'li Northrop Grumman şirketi tarafından geliştirildi. Söz konusu insansız hava aracı ABD tarafından uzun süreli gözlem ve keşif uçuşları icra etmek için kullanılıyor. 14.5 metre uzunluk ve 39.9 metre kanat açıklığına sahip olan İHA, azami 60.000 feet irtifada görev yapabiliyor.

1360 kilogram yük kapasitesi bulunan RQ-4, 32 saatten fazla havada kalabiliyor. İHA'nın menzili 22 bin 780 kilometreyi geçiyor. Global Hawk’ın birim maliyeti yaklaşık 130 milyon dolar.

Kaynak: Mepa News

İlginizi Çekebilir

Yasa dışı Yahudi işgalciler bedevi topluluğa saldırdı

Yahudi işgalciler, Batı Şeria’da iki Filistinli bedevi topluluğa saldırırken Filistin Dışişleri Bakanlığı, saldırıları “ABD’nin Filistinlilere …

biden-kongreyi-es-gea-erek-a-srail-in-imdada-na-yetiati-01

Arap Amerikalılardan Biden’a Gazze tokadı!

ABD’de Arap toplumun önderleri, Biden’ın kampanya direktörü ile Dearborn’da cuma günü yapılması planlanan toplantıyı iptal …