abdussamed dagul rejim hapishanelerinden 4 esir kurtarildi videolu 02
abdussamed dagul rejim hapishanelerinden 4 esir kurtarildi videolu 02

Abdussamed Dagül: Rejim Hapishanelerinden 4 esir kurtarıldı[VİDEOLU]

Bugün (cumartesi) Hey’et Tahriru’ş-Şam batı Haleb Daret İzze kasabası yakınlarında mücrimle rejimle esir takası eylemi gerçekleştirdi.

Detaylarla ilgili olarak, Hey’et Tahriru’ş-Şam esirler sorumlusu “Ebu Salih eş-Şami” İba Haber’e yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Allah’a hamd olsun, bugün işgalci İran milisleri ile gerçekleşen esir takası eylemi sonucu, çatışma sırasında esir düşen 4 mücahid serbest bırakıldı. Buna karşılık albay rütbeli bir subay, bir piyade serbest bırakıldı ve bir milis cesedi teslim edildi.”

Eş-Şami devamla şunları söyledi: “Esirlerin 3’ü Tahriru’ş-Şam mücahidlerinden, diğeri ise Ahraru’ş-Şam mücahidi. İsimleri; Basil Akkuş, Muhammed Şaban, Ahmed Muhammed ve Mustafa Neccar. Bu kişiler kuzey Hama Kefrenbude savaşlarında rejim güçlerine esir düşmüşlerdi.”

Esed milislerinin esirleri hakkında ise yetkili, albay Abdulkerim Süleyman’ın 2019 senesinde Kefrenbude savaşı sırasında Tahriru’ş-Şam tarafından esir alındığını, Abdulhadi Süleyman adlı milisin ise 2014 senesinde Selemiye yolu üzerinde yine Tahriru’ş-Şam tarafından esir alındığını belirtti.

Esir takası eylemi batı Haleb Daret İzze kasabası yakınında Hey’et Tahriru’ş-Şam’ın düzenlediği askeri protokol eşliğinde bazı komutanların ve medyacıların katılımı ile ve korona virüsüne karşı korunma tedbirleriyle görevli Sivil Savunma ekipleri eşliğinde gerçekleşti.

Gazeteci  Absussamed Dagul aktarıyor:


Kaynak: Mira Haber

İlginizi Çekebilir

Barış Pınarı bölgesinde MİT destekli IŞİD operasyonu

Barış Pınarı bölgesinde MİT’in sağladığı istihbarat desteğiyle düzenlenen IŞİD operasyonunda örgüt sorumlusu olduğu iddia edilen …

İsrail askerleri Kur’an’ı Kerimleri toplayıp yaktı!

Ahlaksız İsrail askerleri, Gazze’de terk edilmiş evlerden topladıkları Kuran-ı Kerimleri sokak ortasında yaktı  Hiçbir kutsala …