lindsey graham kirmizi cizgiyi cekti biden in en felaket karari olur 01
lindsey graham kirmizi cizgiyi cekti biden in en felaket karari olur 01

ABD’li Senatör Graham: Biden’ın kararı felaket olacak!

ABD’li Cumhuriyetçi Senatör Lindsey Graham, Joe Biden yönetiminin İran ile nükleer anlaşmaya geri dönmesinin ‘Orta Doğu’nun istikrarı için Biden yönetiminin alacağı en felaket karar olabileceği’ uyarısında bulundu. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu da Biden’a mesaj vererek ‘İran durdurulmadığı takdirde küresel bir haydut olacak’ demişti.

Graham, Twitter hesabından, Trump döneminde çıkılan ve “İran’ın Kapsamlı Ortak Eylem Planı (JCPOA)” olarak bilinen nükleer anlaşmaya Joe Biden yönetiminin geri dönme planlarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Working hard to secure a vote in the U.S. Senate regarding any potential decision to reenter the Iran nuclear deal (JCPOA).
Rejoining this agreement would be the most destructive decision a Biden administration could make regarding stability in the Middle East.

— Lindsey Graham (@LindseyGrahamSC) December 16, 2020

Bu anlaşmaya dönülmesine ilişkin bir tasarının yakın zamanda Senatoda oylanması için bir girişim olduğunu aktaran Graham, “Bu anlaşmaya geri dönmek, Orta Doğu’nun istikrarı için Biden yönetiminin alacağı en felaket karar olabilir. Senato bunu destekleyip desteklemeyeceğine ilişkin bir karara varmalı.” görüşünü paylaştı.

– GRAHAM PARİS İKLİM ANLAŞMASI KONUSUNDA DA UYARDI

Graham, Senatonun Biden yönetiminin Paris İklim Anlaşması’na geri dönmesi konusunda da bir karara varması gerektiğini belirterek, “Şu anki haliyle, Paris İklim Anlaşması Çin ve Hindistan için büyük bir kazanç sağlıyor. Bu iki ülkenin karbondioksit yayılımı çok yüksek ancak anlaşma ile korunuyorlar.” ifadesini kullandı.

İSRAİL: TARİHİ BİR KARAR

İsrail’in BM Büyükelçisi Danny Danon ise Trump’ın 2018’deki kararını “tarihi” olarak nitelemiş ve “Orta Doğu’ya güvenlik ve istikrar getirecek yeni bir dönemin başlangıcının habercisi” dedemişti.

 

İlginizi Çekebilir

Yasa dışı Yahudi işgalciler bedevi topluluğa saldırdı

Yahudi işgalciler, Batı Şeria’da iki Filistinli bedevi topluluğa saldırırken Filistin Dışişleri Bakanlığı, saldırıları “ABD’nin Filistinlilere …

biden-kongreyi-es-gea-erek-a-srail-in-imdada-na-yetiati-01

Arap Amerikalılardan Biden’a Gazze tokadı!

ABD’de Arap toplumun önderleri, Biden’ın kampanya direktörü ile Dearborn’da cuma günü yapılması planlanan toplantıyı iptal …