51687
51687

ABD’den Sisi rejimi karşıtı HASM Hareketi’ne yaptırımlar

ABD, Mısır'da Abdulfettah el Sisi rejimine karşı faaliyet gösteren HASM Hareketi'ne yönelik yeni yaptırımlarını açıkladı.

ABD, Mısır'da Abdulfettah el Sisi rejimine karşı faaliyet gösteren HASM Hareketi'ne (Hareketu Savaid Mısır) yönelik yeni yaptırımlarını açıkladı.

ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından geçtiğimiz gün yapılan açıklamaya göre, ABD tarafından 2018 yılının Ocak ayında terör örgütü ilan edilen HASM Hareketi'ne bağlı olduğu öne sürülen bazı isimlere yaptırımlar açıklandı.

Grubun finansmanının önlenmesi ve saldırılar gerçekleştirmesinin önüne geçilmesi amacıyla açıklandığı belirtilen yaptırımların, Yahya es Seyyid İbrahim Musa ve Ala Ali Ali Muhammed es Samahi'yi hedef aldığı bildirildi.

Söz konusu yaptırımlarla bu isimlerin mal varlıklarının da dondurulduğu ve işlemlerinin kısıtlandığı ifade edildi. Musa'nın Türkiye'de yaşıyor olduğu öne sürüldü.

Mısır İçişleri Bakanlığı: Bombalı saldırının faili Hasm Hareketi

Darbe sonrası en aktif gruplardan olan HASM Hareketi, Kahire çevresinde aktif. Söz konusu yapı, Mısır’da adı en çok anılan gruplardan biriydi.

Grup, polis ve ordu güçlerine ve bazı yargı üyelerine karşı saldırıları ile biliniyordu. Mısırlı yetkililer grubu Müslüman Kardeşler'in silahlı kanadı olmakla suçlarken, Müslüman Kardeşler teşkilatı şiddete karşı olduklarını belirterek bu iddiayı kategorik olarak reddediyor.

Kaynak: Mepa News

*Yayınlanan haberlerde yer alan düşünceler ve ortaya konulan fikirler veya kişiler Mira Haber’in editöryel politikasını yansıtmayabilir.

İlginizi Çekebilir

Yasa dışı Yahudi işgalciler bedevi topluluğa saldırdı

Yahudi işgalciler, Batı Şeria’da iki Filistinli bedevi topluluğa saldırırken Filistin Dışişleri Bakanlığı, saldırıları “ABD’nin Filistinlilere …

biden-kongreyi-es-gea-erek-a-srail-in-imdada-na-yetiati-01

Arap Amerikalılardan Biden’a Gazze tokadı!

ABD’de Arap toplumun önderleri, Biden’ın kampanya direktörü ile Dearborn’da cuma günü yapılması planlanan toplantıyı iptal …